Skocz do zawartości
IGNORED

Przewody Albedo Monolith

Rober3448

Rekomendowane odpowiedzi

Zaden problem, wczoraj ich sluchalem na audio show w harrogate, jesli u mnie zagraja tak jak mam nadzieje, to zostana na stale.

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Napisz proszę jakiego wzmacniacza używasz,ja jestem posiadaczem Jage-lectronics to jest łódzka manufaktura,kolumny też są tej samej firmy wszystko dopasowane jest razem.

• 2 tygodnie później...

Kabelki juz graja i powiem szczerze, ze graja niezle

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-43761-0-82384200-1509899056_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Gratuluję zakupu musisz dać im dużo czasu czasu aby się "wygrzały" ułożyły to są cudne kable.

pozdrawiam

Słuchałem tych kabli z 300B i innymi wzmacniaczami też. W każdej konfiguracji ukazywały pewne wspólne cechy. Wbrew obiegowej opinii o srebrnych kablach, te grają uspokojonym dźwiękiem. Dają STOSUNKOWO mało wypełnienia, grają powściągliwie, tak jak wyglądają. Kabel grający raczej konturem i obrysem dźwięków, wypełnienie tych konturów jest delikatne. Tylko żeby tu jakiej wojny nie było znowu. To nie jest wada, tylko sygnatura. Do niektórych solidcore potrafią uspokoić system i oferują pewnego rodzaju wyrafinowanie i szlachectwo. Fajny kabel, który warto mieć na wszelki wypadek :) Czy do 300B? Nie jest to lampa, która gra ostro: jeśli jest to wzmacniacz grający tłusto i pluszowo, to monolith go ostudzi. Jeśli będzie to wzmacniacz grający bardzo neutralnie, szybko, to monolith może wyjść zbyt "chudo". Kabel dobry i ma charakter. pzdr

Słuchałem tych kabli z 300B i innymi wzmacniaczami też. W każdej konfiguracji ukazywały pewne wspólne cechy. Wbrew obiegowej opinii o srebrnych kablach, te grają uspokojonym dźwiękiem. Dają STOSUNKOWO mało wypełnienia, grają powściągliwie, tak jak wyglądają. Kabel grający raczej konturem i obrysem dźwięków, wypełnienie tych konturów jest delikatne. Tylko żeby tu jakiej wojny nie było znowu. To nie jest wada, tylko sygnatura. Do niektórych solidcore potrafią uspokoić system i oferują pewnego rodzaju wyrafinowanie i szlachectwo. Fajny kabel, który warto mieć na wszelki wypadek :) Czy do 300B? Nie jest to lampa, która gra ostro: jeśli jest to wzmacniacz grający tłusto i pluszowo, to monolith go ostudzi. Jeśli będzie to wzmacniacz grający bardzo neutralnie, szybko, to monolith może wyjść zbyt "chudo". Kabel dobry i ma charakter. pzdr

Witam !

fajny jest twój opis ale pasuje mi do kabla z drugiej wersji srebrnej, a ja pisałem o wersji aktualnej czyli srebro monocristaliczne. Wcześniej miałem srebrnego Albedo Monolitha i wymieniłem go na Argentum GCG 6/4, który był o wiele szybszy. Jednak Monolith monocristal, oprócz szybkości, barwy ma jeszcze tą niesamowitą przestrzeń.

pozdrawiam

Trzeba podłączyć i sprawdzić a po kilkudziesięciu godzinach się cofnąć.

Są ochy i achy nie miałem ich w swojej konfiguracji ale od osłuchanych kolegów po jakimś czasie w rozmowie wychodziło że "to nie jest to w ich systemie co Tygrysy lubią najbardziej".

Kabel na pewno bardzo specyfistyczny i można przy zmiania kabla wymienic kilka klocków a później okazuje się że to nie były klocki.

A znów w innej konfiguracji miód na uszy i godziny w nirwanie.

Kable to nie jest lekarstwo na wszelkie ZŁO to tylko wisienka na torcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.