Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do TV/muzyki - nietypowy pokój i ograniczony budżet - zadanie z gwiazdką

imp1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem bardzo początkujący i nie mam bardzo dużych wymagań, chcę żeby było lepiej niż teraz na głośnikach z TV. Szukam pierwszego zestawu do TV/muzyki w proporcji TV/filmy około 80% natomiast muzyka około 20% i nie mam jakiegoś sprecyzowanego gatunku muzycznego (będzie trochę radia, reszta muzyki z NAS'a). Pokój z kuchnią ma około 33m. i ma trochę nietypowy kształt (nie wiem czy to plus czy minus) Myślę że raczej będzie to zestaw stereo ewentualnie do tego jakiś sub - w tej kwestii liczę tu na was.

Jeżeli chodzi o elektronikę to jestem prawie zdecydowany na amplituner sieciowy (ze względu na radio internetowe i sprężenie z NAS'em) Nie musi mieć wifi, mogę się podpiąć kablem. Fajnie by było żeby dostęp do radia i muzyki z NAS'a nie był jakiś skomplikowany i nie wymagał nastu kliknięć.

A jeśli chodzi o głośniki to nie mam pojęcia jak się do tego zabrać od strony parametrów. Wiem na pewno że będzie problem z ustawieniem głośników. TV jest przyczepiony do ściany a pod nim jest półka/szafka też przymocowana do ściany. Raczej wchodzą w grę kolumny podstawkowe. Z jednej strony TV nie będzie problemu z ustawieniem kolumny natomiast z drugiej strony półki/szafki już nie starczy miejsca pod kolumnę. Tu mój pomysł żeby jedna kolumna stała na półce a z drugiej na jakimś standzie (nie wiem czy takie rozwiązanie ma w ogóle jakikolwiek sens) Ewentualnie jedna kolumna podstawkowa na półce a druga podłogowa (to mi się wydaje jeszcze bardziej absurdalne). Kolumn też nie mogę odsunąć zbytnio od ściany, myślę że około 10 cm uda się osiągnąć.

Bardzo liczę na waszą pomoc w kwestii doboru sprzętu oraz jakiś pomysłów jak to rozstawić

Zapomniałem dodać że budżet na to to około 2 tys. ewentualnie może uda się dołożyć jakieś 500zł jak coś będzie warte uwagi. W budżecie muszę umieścić również kable oraz wszystkie rzeczy które są niezbędne a o których nie pomyślałem.

Jak ktoś ma jakieś pytania to chętnie służę pomocą

Jeszcze rysunek pokoju dla ułatwienia

room-j94lgo9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.