Skocz do zawartości
IGNORED

ROZMIESZCZENIE AUDIO W POKOJU 4X2 ZE SKOSEM

Integy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów. Jestem Piotr, a mój zestaw na dzień dzisiejszy to :

-Amplituner Yamaha RX-V630DS (Posiadam go od niedzieli), do tej pory WS304

-Kolumny Tonsil Altus 110

-Standardowe okablowanie

-Źródło dźwięku to komputer połączony kablem Jack-->RCA .

Dla starych wyjadaczy sprzęt oraz sposób połączenia może wydawać się mizerny, lecz wątki forum zacząłem wertować od stosunkowo niedawna. Jestem świadomy zmiany kabli, ogarnięciem źródła dźwięku oraz zmianą kolumn, ale to z czasem. Dziś chciał bym się poradzić, zapytać, dowiedzieć co sądzicie o układzie mojego ciasnego własnego pokoju w którym to relaksuję się słuchając spokojnie muzyki w trybie stereo. Wszelkie sugestie na temat zmian układu mebli lub zabiegach modernizacyjnych zestawu chętnie rozpatrzę, gdyż w moim odczuciu siedząc wygodnie na łóżku czy też na środku pokoju dźwięk wydobywający się z kolumn nie jest taki sam, Zależnie od położenia jest on tłumiony bardziej lub mniej , powoli mnie irytując. Szukając przyczyny zastanawiam się nad samymi kolumnami w których też upatruję podejrzanego. Gdyż są one dosyć szerokie jak na mój pokój i nie jestem w stanie odpowiednio nimi manipulować.

Meblem którego nie jestesmy w stanie ruszyć jest szafa, niestety jest on przykręconą na stałe, pozostałe rzeczy jak najbardziej. Za wszystkie sugestie, podpowiedzi z góry dziękuję i szanuję każdego z was za chęć udzielenia pomocy nowicjuszowi. Gdyby coś ze szkicu, czy też formuły mojej wypowiedzi było nie jasne proszę śmiało pisać, wszystko uzupełnię/wytłumaczę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.