Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C372 we Wrocławiu?

daGambus

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż, święta idą, pora sprawić sobie prezent pod choinkę :-))

Od paru bodaj miesięcy przymierzam się do upgrade'u mego 320 BEE, a ponieważ jego brzmienie z Dynaudio bardzo mi się podoba (choć nie było tak od razu, sporo krwi kosztował mnie dobór kabelków), naturalnym kandydatem wydawał się być wielokrotnie barwnie opisywany i zawsze bardzo dobrze oceniany C372...

Niestety, nigdy nie udało mi się go posłuchać na żywo, jak wiadomo Wrocław to niemal pustynia, zaś Top HiFi nie prowadzi NAD-a... W Combicie i owszem, mogą mi sprowadzić, jeśli zagwarantuję im zakup, podobnie jak w Visatexie, z tą jednak różnicą iż tu sfrustrowany facet mało mnie nie pobił, gdy usłyszał iż chcę NAD-a posłuchać...

Wdzięczny będę za pomoc szacownego Forum w tym temacie, dodam, iż dla zasady nie chcę podróżować do innych miast, no i koniecznie wzmaka chciałbym posłuchać min. ze 2 dni w domu... inaczej dawno bym sobie zamówił na Allegro :-)

Pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/13603-nad-c372-we-wroc%C5%82awiu/

Jak jest taki opór materii i nie lubisz jeździć po sprzęt do innych miast to czy musi to być koniecznie ten NAD? Dynaudio grają świetnie jeszcze z paroma innymi wzmacniaczami za podobna kasę (z 372 akurat nie wiem jak grają:(

Myślę, iż moje wymagania nie są chyba zbyt wygórowane? Czy to taka wielka fanaberia, mieszkając w mieście takim jak Wrocław, aby w ogóle móc posłuchać tego wzmacniacza? Przecież to nie jakiś model z księżyca wzięty... a oczywiście mogę wybrać inny wzmak, ale dlaczego mam nie móc odsłuchać tego?

Załóż sklep ze sprzętem - ściągnij NADa i będziesz mógł sprawdzać ten model do woli. Do czasu uruchomienia nowego interesu możesz pożyczyć coś innego choćby w Combicie z tego co wiem nie robią z tym problemów.

daGambus,jakie kable podpiąłeś do tego zestawu?

Ja na szczęście nie miałem problemów w Visatexie.Z Combitu z kolei kolumny sami przywiezli mi do domu na testy.Swoją drogą,to idiotyzm żeby w dużym mieście nie można było normalnie wypożyczyć sprzętu do odsłuchów.Ciekawe jak jest w innych rejonach Polski?

Dzięki wszystkim za dobre chęci i podpowiedzi... i za namiar na tego allegrowicza z Lubina (bez entuzjazmu, ale spróbuję nawiązać kontakt) - problem leży jednak nie tyle w fizycznej odległości, co we wzajemnym zaufaniu stron i co za tym idzie, na możliwości dokonania spokojnego odsłuchu u siebie w domu...

Co do Combit-u to nie mam zastrzeżeń do ich podejścia do klienta, sam kilka razy od nich pożyczałem to i owo, ale tylko "to co mieli na stanie", niestety na tego wzmaka poluję niemal od wiosny i ani razu nikt tu go nie miał, mimo iż recenzje ukazywały się niemal co chwila i w polskiej, i w zachodniej prasie... I raczej tym razem nie była to osławiona zmowa dystrybutora i redaktorów, o której tak często się na tym forum wspomina ;-)

Natomiast w Visatex-ie - szkoda gadać, wysłuchać mogłem pomstowania na bandyckie działania Combitu, na niedorozwój polskiego społeczeństwa, na perfidię klientów i swoją własną, że ośmieliłem się wytknąć sprzedawcy iż gdzie indziej traktują mnie nieco lepiej... ale w sumie już nic mnie nie dziwi, pokornie czekam aż moze kiedyś gdzieś zacznie się normalność... :-)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.