Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki przedwzmacniacz do ATC P1 i ATC SCM40

qbeq

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy,

potrzebuje pomocy. Zastanawiam się nad przedwzmacniaczem do mojego systemu i w związku z tym pytanie główne plus kilka pobocznych :).

Obecnie w systemie mam ATC SCM40 + ATC P1 + Cambridge Audio 851N + CD - systemu używam w następujących proporcjach:

1. 33% - pliki hires na CA

2. 33% - Spotify na CA

3. 33% - CD

Muzyka, którą głównie słucham to jazz, elektronika, rock, troche klasyki.

Przedwzmacniacz CA traktuje przejściowo, chciałbym dobrać ostateczny pre do zestawu bo CA trochę ogranicza system i przedewszystkim gra sucho.

Na shortliscie są dwa pre, będę ich słuchał ale szukam też innych inspiracji - jakieś pomysły?

1. ATC CA2 - CD + PRE - słyszałem że nie jest to wyjątkowo wyrafinowany element ATC

2. Electrocompaniet 4.8 - zastanawiam się jak to zabrzmi z ATC - czy zgra się i zagra z odrobiną dodatkowej barwy, czy może wypaczy przejrzyste/ naturalne granie ATC i efekt nie będzie powalał.

Inna opcją którą rozważam to zakup jakiegoś nowego streamera z pre ale nie znam jakiś wyjątkowych propozycji - zaproponujecie cos?

Z góry dzięki za pomoc!

qbeq

Gra moim zdaniem po środku, słuchałem zamiast P1 Hegla 360 i było chłodniej/delikatniej, ale teraz nie gra lampowo czy ciepło.

Poczytam na temat tego blacknote-a - dziękować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.