Skocz do zawartości
IGNORED

Dana? , Dali? , Jbl? dla Denona AVR 1905

JaTe

Rekomendowane odpowiedzi

z dvd 1910. Szukam czegoś co dobrze będzie współgrać z tym zestawem w pokoju o 20m2 . Może u kogoś gra coś takowego ? Może ktoś już słuchał w tych konfiguracjach ? Jeśli Avance Dana , to zestaw 503+501+504 za 3700zł . Dali to zestaw Concept 6+1+center za 2845zł. Jbl to zestaw Nordridge E30+E60 +EC25 za 3800zł. Chętnie wysłucham waszych opinii - a może podpowiecie mi coś ,co będzie bardziej trafnym rozwiązaniem.

https://www.audiostereo.pl/topic/13651-dana-dali-jbl-dla-denona-avr-1905/

Witam z tego co pamiętam to Dali ma 4 ohm kolumny więc raczej nie polecam, chyba że się myle.

Bardzo fajnie grają jbl E60 kolega właśnie niedawno kupił do harmana. Co moge polecic to odsłuch i jeszcze raz odsłuch, każdy ma inne gusta lepiej sam sobie odsłuchaj.

Powodzenia i WESOŁYCH ŚWIĄT.

Jeżeli nie jesteś audiofilem, to różnicy między obiema zestawami nie odczujesz, albo będzie ona bardzo niewielka. Ja do tego ampli wybrałbym celestiona lub mission. Te 2 zestawy podobały mi się najbardziej,. CELESTION F30

CELESTION F35C, CELESTION F10 do tego sub KODA 1000 i kable- w sumie zapłacisz niecałe 4 tys, lub MISSION m 30 MISSION m 33, MISSION m 3c1 + sub j/w- cena nieznacznie wyższa (około 200 zł). Sam sub stoi około 1000 zł

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.