Skocz do zawartości
IGNORED

jak wszystko to połączyć?

whst

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Zmagam się z następującym problemem. Postanowiłem zainwestować choć trochę, żeby nie męczyć się na telewizorowych pierdziawkach i zakupiłem głośniki solo7c. Jako, że TV ma tylko wyjście toslink, to nabyłem do tego FiiO d03k, i połączyłem w sposób: tv - toslink - FiiO - chinch - glosniki. Korzystając jednak z okazji chciałbym do tego kompletu podpiąć również PC. W jaki sposób najlepiej to zrobić?

1. PC - HDMI - TV (i dalej do FiiO).

Minusem tego rozwiązania jest konieczność włączonego TV żeby słuchać dźwięku z PC.

2. PC - dokupienie śledzia toslink - dokupienie przejściówki 2xtoslink na 1xtoslink - toslink do FiiO itd.

Minusem jest to, że nie wiem jak to będzie działało (2 źródła do przejściówki toslink beda dzialaly naraz?). Nie wiem też, jak w sumie podłączyć takiego śledzia, bo płyta główna ma wyjście spdif na 2 piny, a śledzie mają 3 piny.

3. Minijack do PC - głośniki.

Minusy: słaba jakość (zintegrowana karta).

4. Coś innego?

Z góry dziękuję za pomoc w rozwikłaniu tej zagwostki :)

Miałem kiedyś podobnie, kupiłem zewnetrzną kart dźwiękową na USB z toslinkiem i podłączyłem do FiiO.

o taką:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ty jak podłączasz pod stacjonarny PC to możesz poszukać jakiejś wewnętrznej, może będzie tańsza. Zaletą zewnętrznej jest to, że możesz ją szybko przełączyć, np pod laptopa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.