Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do NAD 317 ?

Tatran

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam ten wzmak.Chce dokupić kolumienki.Słucham przeważnie Rock,Pop.Pokój ma ok.20m2.

Gotówka posiadana na kolumny 2000zł.

Mam na uchu KEF Q4,myślę także nad Paradigm 7v4 lecz nie słuchałem ich.

Jak w/w kolumienki wg WAS nadają się do tego wzmaka i tego rodzaju muzyki?

A może jakieś inne sprawdzone na NAD 317?

Poszukuje także niedrogich interkonektorów do tego sprzętu uwydatniających niskie tony.ew bezingerencyjnych

Z góry dzieki za miarodajne wypowiedzi doświadzczonych słuchaczy

https://www.audiostereo.pl/topic/13682-jakie-kolumny-do-nad-317/

Proponuje KEF sa okey bardzo dobry wybor, o paradigma zapomnij do NADa za bardzo nie pasuja. Albo radze tez rozejrzec sie ( a warto ) za DYNAUDIO 42, 52, lub contour 1,1 w zleznosci od budzetu jakim dysponujesz. To chyba bylby najlepszy wybor. Pozdrawiam.

ja bym raczej do rocka polecil tannoye m 5 z drugiej reki naprawde warto a co do kabelkow to zrob intrkonekt z przewodu mikrofonowego klotz cordial do dostania w sklepach muzycznich z wtykami nakamichi kopara ci opadnie zareczam

Paradigm to fajne glosniczki np 20 lub 40 ( troche drogie) ale mojm zdaniem super fajnie graja z CA azur , musisz sam posluchac, to moje odczucie i tylko sugestja. Ale tez nie zapomnij odsluchac DYNAUDIO. To chyba tyle z lokalnego rynku, chyba ze masz mozliwosci zakupu na ebay.

moj znajomy ma do tego wzmaka paradigm 9v2 i bardzo sobie chwali to polaczenie wraz z Harmanem HD740 , tylko jedno ale od polowy glaki wzmacniacza paradigm monitor 9 juz nie daje rady wiec nie wiem czy polecanie tu 7 jest zasadne

Misowiec >>

Na 90% to nie Paradigm nie wyrabia a wzmacniacz daje znieksztalcenia ktore (miedzy innymi) sa BARDZO szkodliwe dla kolumn - najlatwiej tak spalic wysokotonowe. Jakos u mnie Paradigm 7 v2 na malutkim ale mocnym wzmaku Cambridge Audio spokojnie trzasl pokojem 28m2....

Jak masz dupny wzmacniacz (nie wazne ile w instrukcji Watt pisze) to kazdy glosnik bedzie charczal

hehe no wzmak jest BARDZO MOCNY jak go określili w serwisie NADa 'SPAWARKA" :))) i wierz mi że sie kolumny nie wyrabiają:) a co do NAD - PARADIGM ?? myśle ze własnie NAD jest do nich stworzony. NAD gra piekna obszerną średnicą lekko wysofanymi wysokimi a Paradigm ma znów lekko wycofną średnice co się pięknie komponuje a znów wysokie Paradigm ma lekko wyostrzony charakter wysokich tonów co bardzo ładnie mi NAD maskuje i Harman.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.