Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o skompletowanie zestawu - H/K 980 B&W 983

bwhk

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

zaczynam powoli zabawę z domowym audio i póki co skompletowałem dwa elementy:

- wzmacniacz Harman/Kardon HK980

- kolumny B&W 683.

I teraz moja prośba.

Proszę o podsunięcie propozycji, co dokupić tzn.:

- blu-ray, dvd, cd?

- tuner radiowy?

- jakiej firmy przewody? Są jakieś specjalnie końcówki?

Chciałbym, żeby estetycznie pasowało do wzmacniacza, więc w grę wchodzi tylko H/K.

Nie mam pojęcia jakiego dokładnie modelu szukać.

Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie.

bwhk

A może tak wybrać Playstation 4, który ogarnie odtwarzanie blu-ray, dvd, cd? Wizualnie nie odstaje od H/K i może być ciekawą propozycją. Wtedy lecisz HDMI do telewizora i powrót do wzmacniacza.

Wtedy lecisz HDMI do telewizora i powrót do wzmacniacza.

I masz na dzień dobry, super spie..y dźwięk. Dzięki Wujku dobra Rada:) Telewizorom w torze audio dziękujemy i nie pisz że nic się nie zmienia, bo to domena cyfrowa.

I teraz moja prośba.

Proszę o podsunięcie propozycji, co dokupić tzn.:

- blu-ray, dvd, cd?

- tuner radiowy?

Piszesz o audio, a więc odtwarzacz CD. Czy kupić tuner radiowy, to zależy, czy słuchasz radia, jak nie to po co kupować:) Możesz kupić gramiaka, albo decka, co wolisz i lubisz, nie ma sensu pytać.

Cd zdecydowanie do takiego zestawu h/k hd 980-dziek b.dobry i pasuje jak ulal, a reszta jak arekm poradzil.

Ja uwielbiam tunery, wiec mam obowiazkowo i powiem, ze najlepiej wg mnie gra creek.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

A może tak wybrać Playstation 4, który ogarnie odtwarzanie blu-ray, dvd, cd? Wizualnie nie odstaje od H/K i może być ciekawą propozycją. Wtedy lecisz HDMI do telewizora i powrót do wzmacniacza.

Hm, obecnie mam PS3, którego używam raptem 10h rocznie i trochę szkoda mi wydać zł na PS4, gdyż wiem, że mało będę używał.

I masz na dzień dobry, super spie..y dźwięk. Dzięki Wujku dobra Rada:) Telewizorom w torze audio dziękujemy i nie pisz że nic się nie zmienia, bo to domena cyfrowa.

Piszesz o audio, a więc odtwarzacz CD. Czy kupić tuner radiowy, to zależy, czy słuchasz radia, jak nie to po co kupować:) Możesz kupić gramiaka, albo decka, co wolisz i lubisz, nie ma sensu pytać.

No właśnie, czyli PS4 odrzucamy :).

Tak słucham radia, uwielbiam muzykę i co godzinę wiadomości ;).

Bardziej prosiłbym o pomoc w doborze odpowiedniego modelu tunera oraz cd/dvd/blu - nie mam pojęcia czy wszystkie podejdą czy może z jakiegoś powodu nie.

Cd zdecydowanie do takiego zestawu h/k hd 980-dziek b.dobry i pasuje jak ulal, a reszta jak arekm poradzil.

Ja uwielbiam tunery, wiec mam obowiazkowo i powiem, ze najlepiej wg mnie gra creek.

Co to creek?

p.s. nie śmiejcie się z moich pytań, raczkuję w tej dziedzinie ;)

Skoro masz PS3 nic nie będzie cie kosztować sprawdzenie czy faktycznie potrzebujesz nowego odtwarzacza. Korzystając z kabla A/V i wyjścia audio PS3 omijamy problem 'telewizora' wspomianego przez @arekm. Możesz też wydać pieniądze, zamówić odtwarzacz i porównać czy czujesz różnicę wydanej kwoty.

Wygląda że HK 980 nie ma wyjścia optycznego, które jest też w PS3. Powinieneś użyć poniższy kabel ze standardowego kompletu PS3. Żółty olewasz, bo to wideo i podłączasz pod HK biały i czerwony. Pamiętaj aby w opcjach konsoli ustawić nowe wyjście audio.

1069500-3.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.