Skocz do zawartości
IGNORED

RB 980 vs 2x RB 971

josef

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat - potrzebuję kupić końcówkę mocy do mojego pre (RC 990 BX) - coś szybkiego i dynamicznego. Wybór padł na Rotela - zazwyczaj słucham niezbyt głośno ale pomimo tego faktu chciałbym poczuć dynamikę dzwięku oraz obecność basu (raczej zejście w dół niż ilość). Tak więc czysta moc końcówki nie jest dla mnie wyznacznikiem. I tu pojawia się pytanie - czy lepiej jest brać jedną 980 (albo 981) czy dwie 971 pracujące jako monobloki? Czy ktoś miał możliwość porównywać obie końcówki? Czy zmostkowana 971 może napędzać 4 omowe kolumny (w instrukcji pisze 4 omy ale dla normalnej pracy, nic nie pisze o mostkowaniu) - bo nie chciałbym usmażyć końcówek oraz co gorsza kolumn. Ma to grać z Dynaudio Audience 50.

https://www.audiostereo.pl/topic/13721-rb-980-vs-2x-rb-971/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.