Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc w wyborze wzmacniacza...

Arkadius

Rekomendowane odpowiedzi

Jest też za 400 zł DENON PMA-520A. Lepszy od tego PMA 280?

Pozdr.

[obrazekLUKASZ-226770_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Opierając się m.in na opinii Krzycha nabyłem niegdyś PMA 250 SE, a potem 350 SE i nie żałowałem. Sprzęcik super, super, a z ewentualną odsprzedażą nie ma najmniejszego problemu.

-> Stryjek

czy mam rozumieć, że moja opinia o PMA 350SE zamieszczona na tym forum miała udział w wyborze przez Ciebie wzmacniacza? Jeśli tak, to po raz pierwszy zdarzyło mi się, że ktoś napisał na tym forum, iż jakaś moja "wypocina" się przydała ;-D Jest mi bardzo miło ;-) A 350-ka to naprawdę super wzmacniacz, polecam !!! :-D

OK, ja już się zdecydowałem na Denon 250 SE (wiele czytałem o nim dobrego). Tyle, że na allegro nie ma go w sprzedaży... :( Wie ktoś może gdzie można kupić ten wzmacniacz? Fajnie byłoby tak za 350-370 zł, bo do tego dojdą przecież jeszcze koszty wysyłki (pewnie z 30 zł). Jakiej ceny należy się spodziewać?

Pozdrawiam...

>Arkadius

Koniecznie kup do tego jakiś odtwarzacz. U mnie 250 se grał z takim staruszkiem Denona - DCD 920. Mówię Ci, ten odtwarzacz kasował wiele innych, nowszych cd-ków, a kosztował ok. 100 zł, a kompie to nawet nie wspomnę. Jest często dostępny na Allegro.

Stryjek, dzięki pomyślę nad tym, ale najpierw muszę gdzieś dorwać tego 250 SE. Innego wzmacka już nie chce. Dokonałem wyboru, tyle, że nie wiem gdzie go kupić... :(

-> stryjek

:-D No tak,sprawdziłem w wyszukiwerce ;-) Miło mi niezmiernie i cieszę się, że wzmaki Ci się podobały...

Mój PMA 350SE poszedł za 500 PLN, ale sprzedałem go swojemu dobremu koledze, więc nie chciłem"zdzierać" z niego ;-D A i teraz od czasu do czasu mam okazję posłuchać tego Denona i zawsze mi się podoba, mimo że teraz słucham na Primare A20mk2 , a to już zupełnie inna półka ;-)

-> Arkadius

wrzuć ogłoszenie, że chcesz kupić PMA 250SE w odpowiedniej zakładce na tym foum oraz na kilku stronach www gazet "hajfajowych" np. -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , czy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ... poczekaj, ktoś się raczej na pewno zglosi ;-D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> stryjek, Arkadius

Panowie, bez paniki !! PMA 250SE na pewnosię znajdzie, ale na pewno nie w 20 minut :-D Proponuję powrzucać ogloszenia i dalej eksplorować hajfajowe strony www z ogłoszeniami oraz Allegro. Na pewno się znajdzie ;-)

Ze zrozumiałych względów codziennie przeglądam ogłoszenia na całym świecie. Wierzcie - Denon PMA 250 SE nie pojawia się zbyt często. Już częsciej można znaleźć 350 SE

>Krzych

Nie ma się co dziwić, że kierowałem się Twoją opinią. Jako jedyny dodałeś komentarz dot. tego sprzętu pomimo,że cieszył się on znaczną popularnością.

->stryjek

no jest to dość unikalna rzecz, ale czasami się pojawia na rynku, jakiś czas temu jeden przeszedł przez Allegro bez większego zainteresowania, ale chyba został sprzedany; jednak faktycznie łatwiej dostać PMA 350SE...

Ten co był ostatnio na Allegro to mój stary wzmak sprzedawany przez osobę, która go ode mnie nabyła.

Oto on

[obrazekLUKASZ-226819_1.jpg] [obrazekLUKASZ-226819_2.jpg] [obrazekLUKASZ-226819_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-2480-100001075 1170262454_thumb.jpg

post-2480-100001076 1170262453_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> stryjek

ja też nie mam pojęcia, dlaczego opinii o PMA 350SE nie ma żadnych, poza moją, ale może jego użytkownicy tego wzmaka po prostu słuchają muzyki i nie mają czasu go opisać ;-)

-> Arkadius

pośwęć trochę czasu na poszukiwania PMA 250SE, bo to dobry wzmacniacz; w międzyczasie możesz przecież rozważać inne propozycje, jeśli byś nie znalazł Denona :-)

-> Arkadius

Powiem Ci tak - Denon PMA 350SE nie ma regulacji barwy bo... jej nie potrzebuje :-D Gra świetnie bez tego, naprawdę ;-)

->stryjek

Nie wiedziałem , że to Twoja 250-ka :-)

W sumie to zastanawiałem się dlaczego człowiek, który nabył ode mnie tego wzmaka wystawił go ponownie na sprzedaż, po niedługim czasie od zakupu(oczywiście był on w stanie idealnym).

Może to świadczy o tym, że jest świetny sprzęt początkujący chorobę zwaną "audiofilią". Jeśli tak, to Arkadius ma przerąbane ;))))

Aha, Stryjek ty handlujesz na allegro tak? Jaką masz tam ksywkę, będe wiedział że jak zobacze jakąś Twoją aukcje, to że można kupować w ciemno, bo wporządku gość z Ciebie...

No, "handlujesz" to zbyt wielkie słowo. Po prostu kupuję czasami z najtańszego żródła jakim jest Allegro, a potem, czasami, odsprzedaję jakiś wypróbowany sprzęcik. Nie robię tego jednak w celach zarobkowych, a wyłącznie w poznawczych. Jeśli coś sprzedaję lub kupuję, to na konto żony (Mylka80), która dosyć często sprzedaje i kupuje jakieś wdzianka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.