Skocz do zawartości
IGNORED

Chord Epic Twin vs Epic Reference

Spychi

Rekomendowane odpowiedzi

A cena dwa razy taka. Naprawde trzeba uwazac, zeby nie wpadac w pulapki marketingowe z niektorymi produktami. Mialem zmieniac interkonekt na Chord Epic ale teraz juz chyba sobie odpuszcze i zainteresuje sie mniejszymi firmami lub manufakturami.

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

A cena dwa razy taka. Naprawde trzeba uwazac, zeby nie wpadac w pulapki marketingowe z niektorymi produktami. Mialem zmieniac interkonekt na Chord Epic ale teraz juz chyba sobie odpuszcze i zainteresuje sie mniejszymi firmami lub manufakturami.

Wiesz, to prawda z marketingiem i ustalaniem tych durnych cen w biznesie audio ale prawda jest też taka, że akurat Chord robi dobre kable. Jasne że cena gra rolę lecz może warto wziąć na porównanie.

Dlatego ja kupuje zawsze kable z drugiej reki. Głośnikowy Epic Twin trafiłem za 700zl, a ostatnio udało sie trafić interkonekt Signature za 800zl. Mysle ze nawet przy systemach za grube pieniądze nie warto wchodzić w kable za kosmiczne kwoty.W ogole jakos wyleczylem sie z kupowania nowego audio w sklepach...

Wiesz, to prawda z marketingiem i ustalaniem tych durnych cen w biznesie audio ale prawda jest też taka, że akurat Chord robi dobre kable. Jasne że cena gra rolę lecz może warto wziąć na porównanie.

Z kabla jestem zadowolony i nie mam zamiaru go zmieniac jak na razie, ale mysle sobie czy na przyklad w interkonekcie Shawline, ktory kosztuje polowe tego co interkonekt Epic roznica jest tez tylko ekranowanie, a sprawdzic niestety nie ma jak. Wiem tez, ze jeden z naszych rodzimych producentow, ktorego nie chce wymieniac nazwy zeby reklamy nie robic, dolacza kawalek przewodnika ktorego uzyl do wykonania danego kabla...ale w sumie sprawdzic tez nie ma jak. Pozostaje wypozyczac i testowac...

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

Z kabla jestem zadowolony i nie mam zamiaru go zmieniac jak na razie, ale mysle sobie czy na przyklad w interkonekcie Shawline, ktory kosztuje polowe tego co interkonekt Epic roznica jest tez tylko ekranowanie, a sprawdzic niestety nie ma jak. Wiem tez, ze jeden z naszych rodzimych producentow, ktorego nie chce wymieniac nazwy zeby reklamy nie robic, dolacza kawalek przewodnika ktorego uzyl do wykonania danego kabla...ale w sumie sprawdzic tez nie ma jak. Pozostaje wypozyczac i testowac...

Różni się tylko ekranowaniem albo aż ekranowaniem.

Zmieniają się parametry kabla i czasem to słychać, czy na plus, czy na minus, czy po prostu inaczej, to trzeba już samemu na własnym sprzęcie sprawdzić.

Jest to wychwytywalne i to nie tylko w czułym torze gramofonu.

Poza tym, jeśli bazowy przewodnik jest sprawdzony i cieszy się dobrą reputacją, to czemu nie wprowadzać tylko modyfikacji. Chord akurat posiada całą gamę tych 'bazowych' przewodów, które modyfikuje, itd.

Stąd podtrzymuję poradę i popieram Twoją myśl końcową, sprawdzać - testować samemu i wtedy decydować.

Wiem, że pewien producent dołącza próbkę swojego wyrobu ale to nie jest akurat argument w kwestii "jak gra", a wydaje mi się, że w każdym założonym budżecie, "jak gra" jest najważniejsze.

Dlatego ja kupuje zawsze kable z drugiej reki. Głośnikowy Epic Twin trafiłem za 700zl, a ostatnio udało sie trafić interkonekt Signature za 800zl. Mysle ze nawet przy systemach za grube pieniądze nie warto wchodzić w kable za kosmiczne kwoty.W ogole jakos wyleczylem sie z kupowania nowego audio w sklepach...

Prawda. Warto polować na kable i wiele innych rzeczy w naszym hobby z drugiej ręki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.