Skocz do zawartości
IGNORED

VINCENT 233 duży szum

kiki

Rekomendowane odpowiedzi

Studiowałem parametry wzmacniaczy i nie znalazłem innych wzmacniaczy w których wartość sygnał/szum osiągałaby tak niski poziom tj.72db.Czytałem wiele pochlebnych recenzji na temat tego wzmacniacza ale ten szum niepokoi mnie.Czy to możliwe aby wzmacniacz z takim poziomem szumu był po prostu dobry?Co ciekawe wszystkie produkty VINCENTA są dotknięte tą przypadłością nawet te za kilkanaście kilozł.Zastanawiam się czy ten szum nie jest denerwujący w czasie codziennej eksploatacji-żaden właściciel na forum się nie skarżył -nie zauważyli czy jak?

https://www.audiostereo.pl/topic/13777-vincent-233-du%C5%BCy-szum/

I co sie tak uczepiles tego parametru.

Tak jakbys przy wyborze komputera do domu, wybieral ten, w ktorym ciszej dziala wentylator - jako ten komputer, ktory wydajniej pracuje.

Posluchaj wzmacniacza, jesli stwierdzisz, ze Ci przeszkadza _ten parametr_ ;), to nie kupuj tego modelu/firmy...

Ja tam szumu zbytniego nie slysze od mojego SV233.

Nie raz bylo tu wspominane, ze ten sam model tej wlasnie firmy, byl produkowany w roznych seriach, o roznej jakosci wykonania...

kiki

->teraz jest dostępna wersja ze 6 wejściami i podwójnymi terminalami głośnikowumi,kryty trafo

Moj (bodajze 1'sza seria) ma 6 wejsc (5 liniowych, 1 zbalansowane), podwojne terminale glosnikowe, przelacznik "rozpiecia" petli masy, zapakowane w blachy trafo...

• 2 tygodnie później...

Vincenta 233 kupiłem,teraz będę myślał o s3 i może tuner stu1.Moja wersja jest z 2003 roku -trafo nie kryty, 6 wejść,brak przełącznika masy,a tranzystory sterujące końcówką nie mają tych czerwonych radiatorów lecz są przykręcone bezpośrednio do radiatorów głównych-wygląda to mniej efektownie w środku ale co tam.Jak na mój gust to 233 mógłby mieć więcej basu-regulacja z pilota głośności to też wyzwanie,pilot to ten plastikowy-ale np.266mk2ma aluminiowy.Na razie tyle spostrzeżeń będę słuchał-ogólnie pozytywnie ale dźwięk nie jest taki aby zachwycić od pierwszej chwili -pozytywnie ale oczekiwałem więcej-może po złożeniu całego systemu -na razie to tylko VINCENT 233 +BW CDM 7NT i pożyczone CD SONY 559 i inne gorsze odtważacze.

szum po włączeniu wzmacniacza pojawia się rzeczywiście i można to usłyszeć gdy włożymy ucho w kolumnę-jest niewielki,gdy podkręcimy wzmocnienie na max to wzrośnie ale słychać tylko gdy słuchamy blisko kolumny-ogólnie nie przeszkadza-problem może wystąpić gdyby podłączyć słuchawki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.