Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-8270 + Klipsch R-26F - wymiana kolumn, akustyka, oczekiwania

Matheo Puccini

Rekomendowane odpowiedzi

Chaosmaker czyli masz onkyo 8270 z kolumnami 86db i wszystko gra i niczego nie brak?Matheo Puccini sprawdź u Siebie w domu monitory,bo ja mam tyle samo metrów co i Ty a kupiłem Heco Aurora 1000 i przesadziłem,bas mnie miażdży,musze pokombinowac z zatkaniem bas refleksu,jezeli podłogowe to średniej wielkości,na pewno nie takie kolosy co ja wziąłem

Podstawkowe z dobrym basem i ciekawym designem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czyli masz onkyo 8270 z kolumnami 86db i wszystko gra i niczego nie brak?

naprawdę nie widzę powodów do narzekań - ale jest jeszcze jeden aspekt o którym prawie się nie pisze zwracając jedynie uwagę na

podstawowe parametry - myślę o akustyce powieszczenia . Np. w Pabianicach , koledzy mają dwie salki odsłuchowe - słuchając tego samego sprzętu w obu z nich po kolei , można być w ciężkim szoku jak bardzo różnie można odebrać te same utwory i ocenić ten sam

zestaw sprzętu . Przed zakupem kolumn miałem sporo obaw jak one finalnie zabrzmią w moim całkiem sporym pokoju - w końcu odsłuchiwałem je w mniejszym pomieszczeniu i w dodatku zaadoptowanym akustycznie - jak się okazało , kolumny grają u mnie bardzo dobrze - może to całkowity przypadek ? Dziś myślę że np. wypożyczenie sprzętu i wypróbowanie go u siebie w domu to najlepsze rozwiązanie ...

Matheo Puccini,zalezy jakie kolumny podłogowe chcesz kupić,heco mają potężny bas,akurat music style i Aurory,inne kolumny innych marek mają mniejszy bas,ja się odniosłem tylko do moich,monitor audio mają inny bas z tych co słuchałem,bardziej taki sztywny punktowy,wiec akurat tu bym się nie obawiał,co do Mr Chaosmaker to masz rację,trzeba sprawdzić u Siebie bo inaczej może być lipa,to czysty strzał w chybił trafił ,poza tym też zależy od nośnika,jak nagrana jest płyta,u mnie jedne są przebasowione,a inne mają prężny bas

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.