Skocz do zawartości
IGNORED

Jak to zrobić?

AlaS

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to zrobić aby podłączyć wszystko razem tj. słuchawki, mikrofon oraz komputer. Córka ma słuchawki, które podłącza do komputera aby słuchać muzyki. Mikrofon używa do karaoke podłączając do sprzętu audio. Krótko mówić dwa zestawy - mikrofon + audio z karaoke i drugi zestaw słuchawki + komputer. Jak to wszystko podłączyć razem? Konkretnie chodzi mi o to aby podłączyć słuchawki i mikrofon do komputera tak aby córka mogła nagrywać swój wokal. Jak to najprościej zrobić?

https://www.audiostereo.pl/topic/138674-jak-to-zrobi%C4%87/

Nie wiem, też szukam informacji na temat budżetowych interfejsów audio. Z tego co wyczytałem, to w cenie do 400zł jest dobry Focusrite Scarlett Solo natomiast Behringer UMC22 jest o połowę tańszy. Czy warto dopłacać - tego nie wiem, niech wypowiedzą się inni.

1) Komputer stacjonarny czy laptop.

2) Jak stacjonarny to każdy ma wejście na mikrofon więc potrzeba tylko odpowiednie oprogramowanie do karaoke.

3) Laptop zależy jaki nie każdy ma.

Komputer stacjonarny. Mam wejście na mikrofon, ale to taki mały jack, a wtyk mikrofonowy mam duży jack.

Jeśli sie nie spoźniłem to podpowiem. Warto dopłacić do dobrego interfejsu.

Scarlett 2i2, albo 2i4 np

Bardzo dobra jakość zapisu, świetne odtwarzanie, a jak córka ma zapędy muzyczne to będzie sprzęt mocno rozwojowy. Nie tylko do wokali ale tez instrumentów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Marantz SR5008 + UD5007 + Tonsil Siesta 5.0 + Taga TSW90 v3

Yamaha R-N602 + CD-S300 + Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB DC + Pylon Pearl Monitor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.