Skocz do zawartości
IGNORED

Mój stary Marantz i szumy z głosników

Marcin_71087

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o sprzęt audio ale postaram się wytłumaczyć o co mi chodzi ;)

Jestem posiadaczem używanego amplitunera Marantz SR4500, podłączony jest do niego zestaw głośnikowy ELTAX.

Problemem jest to, że w trakcie odtwarzania dźwięku, czy to z telewizora, czy DVD, z czego kolwiek, z głośników wydobywa się straszne syczenie.

Trwa to już od jakiegoś czasu ale wcześniej było tak, że to syczenie narastało do pewnego momentu, na wyświetlaczu pojawiał się napis PROTECT, dźwięk na chwilkę się wyłączał i po kilku sekundach spowrotem mieliśmy dźwięk ale już bez tych szumów.

W chwili obecnej, szumy są jakby nie do zlikwidowania.

Wydaje mi się, że jest to wina amplitunera a nie głośników ale może ktoś z Was powie coś więcej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.