Skocz do zawartości
IGNORED

Która z opcji dla zwiększenia basu?

meecowhy

Rekomendowane odpowiedzi

Ehhh, kupiłem właśnie marantza, a nie inne z odsłuchiwanych sprzętów, bo podobało mi się brzmienie. W sumie kilka godzin spędziłem odsłuchując ten zestaw z różnymi głośnikami, i najbardziej porzekonały mnie B&W 601 (tylko przez chwilkę myślałem o B&W 309, ale kasa...). Podczas odsłuchów w brzmieniu sprzetu nie brakowało mi niczego, kable głośnikowe były te same, głośniki pewnie lepiej wygrzane niż moje, nie wiem jaki grał interkonekt bo nie zwróciłem uwagi). Wiem że mój zakup to nie jest jakiś hi-end, ale mam nadzieję, że trzyma jakiś tam przyzwoity poziom, nie spodziewałem się nie wiadomo czego za te pieniądze. Wiem też że mam leko wypaczony odbiór, gdyż ostanie 7 lat słuchałem aiwy nsx (z eq ustawionym na "rock" i włączoną opcję "t-bass" :D, na takich śmiesznych podstawkach z ikea).

Tymczasem sytem gra coraz lepiej, wiem już że niektóre płyty nie będą jego domeną, ale sporo brzmi bardzo fajnie. Z biegiem czasu pewnie zmienię to i owo, może wywalę monitorki i wrzucę jakieś podłogowce, może kiedyś tam zmienię wzmaka. Ale na razie chciałem wiedzieć od was tylko, co zaznaczyłem parę postów wyżej, co powiniennem zrobić dla ocieplenia brzmienia i zwiększenia dołu nie wywalając wzmaka, cd ani głośników. Popracowałem trochę nad ustawieniem w pokoju i jest spora poprawa, skupmy się teraz na kabelkach, ok?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.