Skocz do zawartości
IGNORED

pytanie do wlascicieli nad c350

EMiL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W imieniu kolegi chcialem dowiedziec sie, czy normalnym jest, ze owy wzmacniacz szumi bez doprowadzonego sygnalu? Tzn. wylaczony jest odtwarzacz a wzmak przy kreceniu potencjometrem coraz bardziej szumi.

Przy sluchaniu muzyki tez mu sie zdarza, ale jest to trudniejsze do uchwycenia.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/14093-pytanie-do-wlascicieli-nad-c350/

Witam Mi tam nic nie szumi specjalnie po tym jak przeczytałem ten wpis podgłaszałem wzmaka na opór i nic prawie nie słychać (piszę prawie bo napewno jakiś poziom szumu jest idealnych wzmaków nie ma). Jeżeli szum jest na tyle słyszalny żeby pytać o to na forum to na pewno coś jest nie tak.

Pozdrawiam

witaj,

tez przekrecilem gałkę i gdzieś tak od godz. 14.00 zaczyna byc słyszalny wyraźnie (po przystawieniu ucha do kolumny) szum. to zjawisko zupełnie normalne - lesze wzmacniacze szumią ciszej. i tak nie mozliwiścia lub conajmniej objawem głuchoty byłoby słuchanie z taką głośnością. przy normalnym wzmocnieniu (ok godz9.00-11.00) nie słychać szumów.

całkowity albo raczej pomijalny brak jakichkolwiek dźwięków "własnych" wzmacniacza zwykle określa sie mianem efektu czarnego tła.

Jeśli szum słyszysz przy normalnym wzmocnieniu to lepiej skontaktuj sie z serwisem ale najpierw zapytaj chłopaków z DIY - może coś Ci doradzą.

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.