Skocz do zawartości
IGNORED

NAD: C320 BEE+T 512+C422+Yamaha NS-300 ?

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

1.Co sądzicie o wskazanym zestawie?

2.Czy funkcja soft clipping powinna być stale włączona?(pytam w związku z ostatnim sylwestrem - grał lekko ponad połowe mocy i teraz wydaje mi się,że jakoś inaczej brzmi na małej mocy :( (zaczynam mieć audiofilskie fobie;) czy zniekształca ona dźwięki (nie słyszę tego ale czy istnieje taka teoretyczna zależność??)

3.zamieszczam pytanie z innego działu,na które nie doczekałem się odpowiedzi:(( :

" Od 5 lat posiadam chyba takiego Live (lub jego poprzednika):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pół roku temu nabyłem zestaw stereo NAD .Wzmacniacz : C 320 BEE

Również zastanawiam się czy jak zmienie na np Audigy2 (a w sumie jaka różnica pomiedzy Audigy1 a 2 a 4 ? - kwestia jakosci przy stereo...niepotrzebne mi bajery i gry...jedynie sterowniki ) to odczuję różnicę w przypadku mp3,filmów dvd czy w grach typu Half Life2 (kwestia jakosci i czystosci)?

Myślałem o takiej karcie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

4.Słyszałem opinie,że te kolumny nie nadają się za bardzo to grania ostrych metalowych kawałków a ja tego bardzo lubie słuchać (ale też takiej muzyki jak Satriani i Vai itp.) i jak dotąd potwierdziło się to w sklepie gdzie słuchałęm tego samego wzmacniacza na pewnych JBL-ach i jakby czyściej grały (za ok 1600) a przecież NS 300 to i teraz używane można kupić za takie pieniądze ...muzyka - właśnie Satriani i jakiś metal...

Z ciekawości zapytam czy może ktoś jest zainteresowany takimi kolumnami?

Pozdrawiam i życzę szczęśliwego Nowego Roku :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/14147-nad-c320-beet-512c422yamaha-ns-300/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.