Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner + Kolumny do małego pokoju

charizard7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przymierzam się do kupna pierwszego zestawu stereo. Obecnie jadę na głośnikach Microlab Solo 7c + karta dźwiękowa AIM SC808 oraz słuchawki ISK HD9999. Przestrzeliłem się przez górę tematów, które namieszały mi w głowie ale wyłowiłem z nich kilka typów. Przechodząc do rzeczy:

1. Budżet: 4000zł +/- 200zł

2. Postawiłem na amplituner ze względu na funkcje sieciowe i kolumny podłogowe. Sprzęt preferuję nowy.

3. Brzmienie: Podoba mi się dźwięk AIM SC808 + ISK HD9999. Słuchawki jeśli dobrze pamiętam grają na planie "V", posiadają fajnie nisko schodzący bas i sporo detali jak na sprzęt mocno budżetowy. Chciałbym, aby bas w kolumnach był przyjemny, miękki i na pewno fajnie by było poczuć jego masę ale żeby nie zalewał reszty pasma. Przy obecnych głośnikach (Solo 7C) w większości utworów bas jest twardy, dudniący i w niskich pasmach przeważnie dużo mniej słyszalny. Ze względu na zespoły, których słucham (Metallica, AC/DC, Guns N' Roses, Ozzy Osbourne, Within Temptation, Five Finger Death Punch, Delain, Michael Jackson, Volbeat, Linkin Park, Scorpions itp.) brzmienie gitar (w większości) jest tam ważne jak i wokal. Góra pasma nie za ostra ale wyraźna. Zdaża mi się również słuchać muzyki elektronicznej, hip hopu czy jazz'u.

4. Pokój lekko ponad 12 m2. (schemat w załączniku, mam nadzieję, że dostatecznie szczegółowy)

5. Moje typy:

a) amplituner: Yamaha r-n602

b) kolumny: Pylon Pearl 25/27, Stx Electrino 250, Indiana Line Nota 550x

6. Sprzęt na pewno będę chciał podłączyć do PC (optyk w AIM SC808) i ewentualnie TV / PS4, z funkcji sieciowych amplitunera oczywiście Spotify.

7. Pytanie może i głupie ale wole się upewnić: Czy kolumny będą miały negatywny wpływ na moj tv (Sony kdl-43wd757) stojąc blisko?

Słuchałem połączenia amplitunera Pioneer SX-N30DAB + Pylon Pearl 25, niestety nie przypadło mi to połącznie całkiem do gustu. Było zbyt równo i trochę matowo ale bas fajnie się pojawiał przy większych głośnościach. Dlatego jestem ciekawy jak zabrzmi np. w/w yamaha z pearl 25. Tak wiem, że pylony są w kółko wałkowane, mają swoich zwolenników i przeciwników ale chyba nie są takie złe. Prosiłbym o wasze propozcyję, co warto posłuchać, ponieważ niedługo mam zamiar wybrać się na odsłuchy do salonu.

Z góry dziękuję za pomoc!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.