Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 1705 + Acoustic Energy Evo 1

trt

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem: posiadam od dwóch dni amplituner Denon 1705 + Denon dvd 1710 + 2 kolumny Acoustic Energy Evolution 1 i czy ktoś z grupowiczów orientuje się czemu dźwięk jest taki "dziwny" to znaczy dość ostry i męczący, zamiast słuchać muzyki, ostatnio wsłuchuję się w dźwięk, po prostu bardzo "dziwnie" to gra. Często słychać szumy na niektórych piosenkach i bardzo dużo szczegółów, może tak powinno być i jestem przewrażliwiony? W kinie domowym dźwięk jest OK, ale bardziej zależy mi na stereo.

Jeżeli ktoś się spotkał z podobnym problemem, lub ma te kolumny to proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/14214-denon-1705-acoustic-energy-evo-1/

Poprostu źle dobrałes sprzet,i mam wrazenie ze go nie słuchałes przed kupnem tylko kupiłes zeby kupic,tak poprostu.Raczej nic na to nie poradzisz.Sprzet nie jest wadliwy tylko tobie on nie odpowiada.Jedyne wyjscie to sprzedaz.

Pozdr

Właśnie nie wiem czy sprzęt jest źle dobrany, czy tylko ja mam takie mylne wrażenie, bo generalnie polecany jest Denon z tymi kolumnami, sprzedawcy też polecają (ale to już co innego). Dobra, mam nadzieję, że się przywyczaję, lub po prostu mi się spodoba, po prostu słyszę dużo szczegółów, czego wcześniej nie doświadczałem...

Może jak dokupię resztę kolumn, to będzie lepiej?

witam

mam akurat model wyzej to znaczy 1905 mialem wczesniej 1705 brzmienie identyczne ale slaby wzmak wiec wymienilem w tej chwili ma clony praoc 2,5i powiem ze amplli nie gra tak jak op[isujesz ma sporo szczegolow to fakt ale dla mnie to jego zaleta a nie wada

co do barwy w sumie jest ok moze troche malo basu >Porownywalem go z wysokiej klalsy wzmacniaczem w czesciwoej kalsei A i bylo slychac roznice ale glownie w zakresie niskich tonow wydaje mi sie ze masz zle dobrane kiolumny ja w moich ma dobre glosniki scana i nie slyszesz ajkiiegos szumienia i szuszczenia.

1705 czy 1905 wszystko jedno.To sa słąbe ampli porostu i przy takich "wykwintnych" kolumnach nie wyrabiaja i te kolumny obnazaja jego wady.Dzwiek jak Ci sie teraz nie spodobał to raczej juz nie bedzie,chcoaz słyszałem o takim czyms jak przyzwyczajenie ucha,chociaz to juz nie jest to.W sprzecie audio jest tak ze słuchanie na nim muzyki ma sprawiac przyjemnosc a nie cierpienie:) bo co to by był za sprzet;).Moze te szczególy tak nie sa wazne jak muzykalnosci i czerpanie duzej przyjemnisci z obcowaniem z muzyka.No chyba ze lubimy słuchac sprzetu to wtedy sprawa sie inaczej przedstawia.

"mam akurat model wyzej to znaczy 1905 mialem wczesniej 1705 brzmienie identyczne ale slaby wzmak wiec wymienilem w tej chwili ma clony praoc 2,5i "

koly Pro'Ac do ampli KD za 1500zł,no niezła mysl..............;D

Spróbuj wpierw z innym źródłem. Weź zwykłe cd i zobacz co się będzie działo. Ten odtwarzacz dvd 1710 niestety gra dźwiękiem płaskim, z wyeksponowaną średnicą i dość męczącymi wysokimi.

Słuchając rozumu....

Korzystając z okazji, że mowa o Denon 1705 + Denon dvd 1710 chciałbym spytać jakie jest Wasze zdanie na temat oferowanych przez Horna zestawów: klocki Denona + kolumny Wharfedale Crystal 30 (3495 zł bez suba) lub Wharfedale Diamond 8.3 (3895 bez suba). O ile można znaleźć opinie (głównie pozytywne) nt Diamond 8.3, to nie udało mi się nic znaleźć nt Crystal 30. Różnica w cenie obydwu zestawów niby niewielka, ale dla mnie odczuwalna.

Czy słuchaliście tych zestawów? - jakie są Wasze odczucia z odsłuchów. Napiszcie proszę parę słów na ten temat - interesuje mnie głównie zestaw z kolumnami Crystal 30.

Dzięki

Pozdrawiam Wszystkich

elfan

wydaje mi sie ze wszystko sluchales wszystko widziales

jak powiedzilem mam ampli denona 1905 ale rowniez posiadam wzmaka alchemist kraken adp6 (mysle ze do niego sie nie da zabardzo przyczepic )

generalnie proac graja wlasnie z tym wzmacniaczem ale z czystej ciekawosci podlaczylem go pod Kd i powiem ze sie milo rozczarowalem

ja osobiscie mielem w domu rowniez innego ampli a wlasicwie dwa jednym byla yamaha 450 i jak wczesniej wspominalem denon 1705 i brzmienie denona bylo wyraznie milsze yamaha grala jakos metalicznie i nie anturalnie

moze rzecywiscie masz porblem ze zrodlem bo do ampli ja bym sie nie czepial

Akurat obydwu Denonów nie słuchałem ale tylko widziałem:).Ale nie zmienia to faktu ze sa to słabe ampli do lepszych kolumn.Bo nie chodziło mi tu o brzmienie i porównania tylko ogólna klase sprzetu.No bo wzmak porzadny do stereo to nie jest,zwłaszcza do takich kolumn które ty masz.Ale spawa jest i tak nie aktualna bo sie juz wszystko wyjasniło,masz oddzielny klocek wiec to zmienia postac rzeczy.Ale co do AE + denon to według mnie nie zrudło,nie przy tym ampli,zeby zmienił duzo brzmienie,juz tak nie audiofilizujcie:) ale sam wzmak jest duzo ważniejszy jesli chodzi o prawidłowe zgranie.Sory ze tak to czarno widze,ale jak mówie,jak sie nie posłucha samemu przed kupnem tak to puzniej jest.

>elfan

Akurat obydwu Denonów nie słuchałem ale tylko widziałem.

proszenie wypowiadaj sie na temat czegos czego nie sluchales juz w kilku watkach Tobie to wytknieto ja akurat pisze o tym co mam lub mialem na dluzej a nie na 10 min w sklepie

nie ulega watpliwosci ze denon 1905 to nie zaden top hi-end ale to juz odrebna sprawa ale z dobrze dobranymi kolumnami i playerem zagra poprawie i zadowoli wieksza czesc sluchaczy

jesli chodzi o denona 2105 to wzmacniacz jest praktycznie identyczny jak w modelu 1905 (zreszta w modelu 1705 tez ale w nim jest mniejsze napiecia zasilania koncowki i w efekcie mniejsza moc wyjsciowa) roznice w modelach 1905 i 2105 jest pare szczegolow glownie w 7,1 ktorego nie ma w 1905 i pare dupereli np aluminowe pokretla ale barwa praktycznie nie do odroznienia sluchaelm obu dlugo i wiem co mowie

• 2 tygodnie później...

OK, minęło trochę czasu odkąd słucham na tym sprzęcie i po 2 tygodniach mogę stwierdzić, że już mi się podoba :)

Zupełnie nie słyszę tego, co mnie irytowało na początku, dźwięki są o wiele przyjemniejsze :) może się po prostu przyzwyczaiłem, albo osłuchałem i zrozumiałem, że tak są nagrane cd, których słucham i szczegóły, które mnie denerwowały po prostu tam są. Dodam jeszcze, że jedyną rzeczą jaką wymieniłem to interkonekt na Van den Hul D 102 mk III hybrid.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.