Skocz do zawartości
IGNORED

O co chodzi z tymi drganiami??

loovcik

Rekomendowane odpowiedzi

Nooo, obudowa lata gorzej jak niejedna stara ...........

Niestety nie bardzo mam możliwość wklejenia usztywnień ponieważ obudowa nie jest w kwadracie a jajowata z płaskim przodem.

Mogę wkleić z 3 profile usztywniające, ale więcej mi się nie uda, a na zakładkę jak puzle to na pewno nie ma szans.

Jeden z głupich pomysłów był że boki zaleję betonem :P

Już mam je skręcone, ale pamiętam że mają coś koło 8mm czyli zdecydowanie za mało.

Dokładnie, są to głośniki no-name. I mimo że zdaję sobie sprawę z ich chińskiego bardzo taniego pochodzenia, to właśnie ten krój mi się podoba :)

Niestety aparat zostawiłem w pracy, bo bym zdjęcie dodał.

8mm. no to wiesz co masz ,obawiam sie ze nie obędzie sie bez tuningu w postaci wewnętrznych wzmocnien-troszke pracy cie czeka.(materiał z którego są wykonane to może prasowany MDF,albo bambus choć to drugie raczej dla żartu).pzdr.

Pracować lubię, a że zestaw kupiłem tanio to spokojnie mogę wydać około tysiaka na modernizacje tego.

Chyba faktycznie muszę mocno pomyśleć nad wzmocnieniami w środku ... ale będzie męczarnia to wkleić :( .... może jednak wleję do środka beton ?? :P

pisałes że jesteś w stanie wkleić trzy wieńce-powinno wystarczyć,aczkolwiek bardzo wazne jest ich rozmieszczenie.Przeszukaj wątek DIY może coś znajdziesz(nie wiem czy wyszukiwarka już działa),no i jeszcze jakies foto bo bez niego coś trudno doradzac,sam rozumiesz.pzdr.

No właśnie o to się martwiłem że będzie ciężko ... ehhh, wymagań dużych nie mam, ale chciałem by zagrało to lepiej.

Może będzie trzeba pomyśleć o zbudowaniu czegoś samemu ?? ... hmmm, to było by coś ... ale pewnie skończy się na czymś wielkim jak:

low: 2x15"

mid: 1x6,5"

high: 1x2,5"

A mogłem kupić kilka lat temu wieżę samsunga i być zwykłym dzieciakiem słuchającym trans czy jakieś inne badziewie, to nie ... zachciało mi się instrumentalnej, popu czy drobnego rock'a.

OK, dzięki Koledzy za drobne wskazówki, może przez noc coś się urodzi.

Spokojnej nocki,

Pozdrawiam

Kolego Tarik ... strzał w dziesiątkę :)

Troszkę więcej czasu spędzałem przy sprzęcie estradowym niż domowym. 6lat przy koncertach dało się we znaki :P

W nocy dumałem no i nie będę budował tak wielkich potworów, poszperam po forum i pewnie znajdę coś co wpadnie w oko :)

Niestety kompromis stereokino 7.2 jest bardzo trudny do realizacji przy niskim budżecie :/

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.