Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie dvd do Panasonica PT-AE 200

Daniella

Rekomendowane odpowiedzi

Stałam się ostatnio szczęśliwą posiadaczką projektora Panasonic PT-AE 200.Wiem że to dość leciwy już sprzęt i parametrami odbiega od tych obecnie sprzedawanych.Niemniej chciałabym maksymalnie wykorzystać ten projektor.Zgodnie z sugestią poprzedniego właściciela tego projektora zleciłam już pomalowanie pokoju na ciemny kolor oraz zamówiłam ekran 16x9 o podstawie 2,5 m.Zadbam też o zaciemnienie pokoju.Teraz muszę zainwestować w jakieś dvd w cenie max 1500zł. koniecznie z wyjściem component bo właśnie takie kabelki dostałam w komplecie.I tutaj proszę o podanie jaki to ma być odtwarzacz który w najlepszy sposób zgra się z tym projektorem oraz ewentualnie co jeszcze mogę zrobić by uzyskać jak najlepszy obraz z tego projektora.

https://www.audiostereo.pl/topic/14323-jakie-dvd-do-panasonica-pt-ae-200/

Zdecydowanie mogę polecić dwa odtwarzacze : pierwszy to DENON 1910 ( opcja droższa ok 1400 pln) , lub PIONEER dv 575 (opcja tańsza w Media Markt już za ok. 800-900 pln , na Allegro za ok 650-700 pln ). Każdy z nich charakteryzuje się wyśmienitym obrazem .

Widzę że zdecydowanie polecacie dwa odtwarzacze tj. DENON 1910 , lub PIONEER dv 575 .W związku z tym mam jeszcze pytanie jak one zachowują się na porysowanych płytach (a takie niestety najczęściej wypożyczam z wideoteki) Mój poprzedni odtwarzacz Sony (modelu nie pamiętam) niestety wykładał się nawet na mało porysowanych płytach i o jakimkolwiek komforcie oglądania nie mogło być mowy.

Kupiłam Pioneera 575 A .Obraz żyleta .Napęd cichy szybki.Z porysowanymi płytkami nawet sobie nieźle radzi.Dzięki za wszystkie dotychczasowe podpowiedzi.Jeszcze tylko proszę o porade z jakim standartem powinny być nagrane pliki tekstowe w divx by ten odtwarzacz je odczytał (podobno mam już założone odpowiednie oprogramowanie),oraz czy można zdjąć z niego blokade regionalną.

Jeżeli chodzi o pliki tekstowe to jeżeli masz odtwarzacz z polskim menu i nowym softem to obsługuje on pliki - srt txt - a z tego co wiem to filmów w tym standardzie zbyt dużo jeszcze nie ma , ale najwięcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.