Skocz do zawartości
IGNORED

Moja wycieczka po komisach(wzmaczniacz)

KwasCoNiePamietaHasla

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem dobrego używanego wzmaczniacza do 900zł. Jednak wszystkie jakie znalazłem były w cenie 300-500zł. Jednak może coś z tego co znalazłem nadaje się do słuchania (z moimi elac 105 ).

Sorry za blendy, nawet nie wiem jak sie pisze niktore firmy

:

Kenwood KR4070

Saba MI 212

Hitaczi HA3

Audioman A500

Sundfafe A110R

Kenwood KA74

Pionier SA-408

Każde info o jakimś wzmaczniaczu bedzie na miejscu

https://www.audiostereo.pl/topic/14342-moja-wycieczka-po-komisachwzmaczniacz/

Może warto zainteresować sie wzmacniaczami Luxmana. Na allegro jest w tej chwili L210 za 350 zł. i nowszy A311 za 550 zł. Więcej informacji o sprzęcie tej firmy zanjdziesz na wyszukiwarce. Kilka osób ma takie starsze wzmacniacze Luxmana i sobie bardzo chwalą. Zwróć również uwagę na wzmaki Marantza.

Ty masz racje Kwas...

wycieczka po komisach to fajna sprawa, ale nie w Polsce.

Ja wybieram się do Dublina w kwietniu i mam zamiar pojechać samochodem odwiedzając po drodze zaplanowane komisy itp. Mam nadzieję, że tam będzie większy wybór.

Swoją drogą może ktoś wie gdzie są ciekawe miejsca ze sprzętem używanym po drodze do UK?

(Niemcy, Holandia, Belgia, Francja pn, Uk)

Wszytkie wzmacniacze ktore wymieniales a szzcegolnie soundwave sa raczej slabszej klasy, a napewno nie warte tych pieniedzy (pioneer sa408 jest ok)

Za te kase na allegro mozna znalezc jakiegos luxmana, harmana, lub wysokie modele pionera, telefunkena (te najwyzsze sa super) czy kenwooda (o wadze dobrze powyzej 10 kg). Sam uzywam kenwooda ka-6100 dalem za niego 300 zl, 4 kondensatory filtrujace, 2x80w, sankeny, za te cene super wybor

Oczywiscie moa o starszych wzmcniaczach klasycznych, takie wymieniles w opisie, za wyjatkiem soundwave, blee plastkiowy szmelc from germany

pozdro

Znajomy chce odsprzedać Revoxa A50 ,którego sam mu kiedys remontowałem.

To jest wzmacniaczyk 2*80 Watt wyprodukowany w 1970r. Wygląd nie jest w dzisiejszych kategoriach zachwycający, taki classic w drewnianej skrzyneczce. Remontowanie go polegało na wymianie wszystkich elektrolitów bo po prostu wyschły, i zamontowanie dzisiejszych gniazdek głośnikowych :)

Jaka jego zaleta...co poniektórzy orientujacy się w temacie wiedzą, brzmienie na poziomie najlepszych tranzystorów z klasy 4kzł i wogóle nie tranzystorowe.Polecam!

On chce za to jakieś 500-600zł.Jak chcesz to daj cynk na priva to podam jego namiary.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.