Skocz do zawartości
IGNORED

Nie akcja KODA ale prosba o porade

rr1954

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze ze trafilem na fachowcow od KODA.

Zdecydowalem sie na KODA - AV505+DVD700+F52+SW1000

AV505+DVD700+AV702+SW1000.

Który mam wybrac, wiecej muzyki , mniej kina.

I jeszce jedna prosba jakie najlepiej kupic kable, wszystkie potrzebne do podlaczenia zestawu. Najbardziej optymalne, nie chcial bym przeplacac niepotrzebnie- czyli jakie ma byc konieczne minimum.

To wszystko bedzie montowane w pokoju 5.5 x 6.0 metrow, a wiec tyly beda oddalone o oklo 6 metrow. A rozstaw kolumn to 5,5 metra.

Dziekuje i pozdrawiam.

Wybacz zalozycielu watku Akcja Koda ze wdepnalem w Twoje prywatne forum, chcialem znalesc gogos zyczliwego co po ludzu mi poradzi, bo wszyscy kiedys zaczynali od poczatku.

https://www.audiostereo.pl/topic/14366-nie-akcja-koda-ale-prosba-o-porade/

A nie jestes zainteresowany uzywana Yamaha w cenie tej Kody?? nie chce nic sugerowac ale to nieporownywalnie lepsze ampli.No chyba ze nie wchodzi gre uzywany.Popytaj tu ludzi zeby nie wyszło ze ci cos dziadoskiego wciskam.taka y640 bedzie DUZO lepiej grała niz ten klocek Kody. Wiec radze sie zastanowic.

Pozdr

a czy ja Ci bronie się pytać? ten wątek "akcja koda" powstał właśnie dla takich jak Ty zeby wam troche pomoc. Wypraszam sobie mówienie, że to mój prywatny wątek, ja tylko dbam żeby Ci się go dobrze czytało...........jak by się w nim każdy pytał co jak gra to mielibyśmy fige nie wartościowy temat.....chcesz poczytać o kodzie? prosze, w jednym wątku masz lektury na najbliższe pół godziny jak dalej czegoś nie wiesz albo nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie, zakładasz swój własny. nie obrażaj się :)

ps. elfan znowu..................?

pozdrawiam

jesko,forum służy po to by ludziom doradzic,a najlepiej dobrze doradzic,wiec czy w tej cenie (1250zł) mój ampli nie jest lepszy od jakiejs Kody??No chyba ze jak mówiłem,ktos lubi bawic sie w rozpakowywanie nowych pudeł.....A poza tym to było w sensie takiego info a nie namowa do kupna.

nie no zaraz szlag mnie trafi!!.Słuchaj czy Ty czytac nie umiesz??albo masz problemy ze zrozumieniem?? dlaczego o to pytam nie bede jzu wyjasniał.Ty poprsotu zakochałes sie w tym szajsie i teraz wypisujesz z kosmosu opinie i paplasz głopoty na forum??.Ta koda to ledwo ledwo do seri 4xx moze sie rownac a nie do serii 6xx,to ze Ty słuchałes i zdecodwales na ten ampli to nie znaczy sie ze to juz moze konkurowac z 2 x drozszymi klockami!! (ceny sklepowe).Za niedługo to bedziesz do yamahy 1400 albo denona 3805 porównywał i wypiszesz na forum ze w sumie nie warto przepłacac.......

P.S przepraszam innych ze mnie poniosło ale to co ten koles czasem wypisuje jest jakies nie z tego swiata,poprostu pała slepą miłoscia do tej swojej Kody 505.A w sumie wystarczy przeczytac Jego opinie na temat tego ampli i juz wszysto jasne...........wiec tomek93,szkoda słów stary......... a tekst w stylu: "jego yamaha jest lesza od wszystkich amplitunerów" jest poprostu niezłe,moze tak jest według Ciebie stary,bo ja tego nigdzie nie napisałem..........wiec takie spiewki zachowaj dla Siebie.

P.S 2 rr1954 i tez radze posłuchac tych dwóch ampli i zdecodowac póki nie bedzie za pózno.

Dziekuje bardzo za propozycje kupna, na pewno jest ciekawa, ale dla mnie trudna technicznie i raczej niewykonalna. Mieszkam juz od dawna za granica i chcialem w prezencje kupic dla corki zestaw kina domowego.

Wcale nie znam realiow zakupow, z tego co wiem to ona raczej tez. Najbardziej realnym dla mnie rozwiazeniem jest znalezienie odpowiedniej marki i symbolu, potem namierzenie salonu i wtedy ona sobie pojedzie i zakupi. Nie chcial bym tez kombinowac z alergo i innymi tego typu posrednikami.

Dlatego chcialem miec jak najmniej watpliwosci.

Dziekuje bardzi i pozdrawiam.

Szanowni Forumowiecze

zróbmy jakąś zrzutke na tę Yamahe Elfana i kupmy ją od niego, niech wreszcie przestanie w co drugim wątku na forum pisać o tym samym.

Elfan! - wszyscy wiemy, że masz do sprzedania Yamahę i każdy Nowy Forumowicz to wie, wystarczy, że otworzy sobie którykolwiek wątek i może o tym przeczytać. Więc bardzo Cię proszę przestań już o tym pisać bo zaczyna być po prostu nudne, irytujące i zazwyczaj nic nie wnosi do tematu wątku.

Pozdrawiam

elfan! nie irytuj sie tak. pozwolilem sobie na dwa zdania, albowiem twoje nonszalanckie podejscie do innych ampli jest tendencyjne - i to nie tylko do kody.

"P.S przepraszam innych ze mnie poniosło ale to co ten koles czasem wypisuje jest jakies nie z tego swiata,poprostu pała slepą miłoscia do tej swojej Kody 505."

tak jak ty do swej yamahy. elfan byc moze dla ciebie sa to slowa nie z tego swiata, ale dla mnie sa one przejawem jak najbardziej z tego swiata. coz nie każdy moze dotrzec tam, gdzie docieraja inni.

"a tekst w stylu: "jego yamaha jest lesza od wszystkich amplitunerów" jest poprostu niezłe,moze tak jest według Ciebie stary,bo ja tego nigdzie nie napisałem"

nie musisz tego pisac; każdy przeciez wie, co sadzisz o swej yamaszce. a jesli bys nie wiedzial to istnieje cos takiego jak podmiot domyslny. nawet przecietny czytelnik dostrzeze go.

i pomijajac twoja yamahe, nie zawsze jest tak, ze, gdy cos jest dwa razy drozsze, to musi byc lepsze. ja zaproponowalem koledzy by posluchal i sam zdecydowal. ty sasugerowales, choc napisales, ze nie chcesz tego robic, ze yamaha jest lepsza i tyle.

..........tak tak tomek podmiot domysly,pewnie..................nie chce mi sie z Toba gadac,bo to sensu nie ma,kochaj sie w kodzie,bo przeciez najwazniejsze to szanowac to co sie ma,ale przekłądac to na forum publiczne jest bardzo szkodliwe dla odwiedzajacego i szukajacego porad.

hehe znow sie kloca o kode...nie rozumiem tego ..propozycja elfana jest jak najbardziej sensowna i bo ta yamaha jest po prostu lepszym klockiem, i nie wiem skad cale te zamieszanie,ale niewazne.. co do kolumn to f 51 napewno beda lepsze w mniejszych pomieszczeniach, nie sluchalem ich w stereo ,tylko w kinie wiec nie bede sie wypowiadal co do ich brzmienia. Natomiast jako uzytkownik 702, stwierdzam ze to fajne kolumienki za te cene ,ale posiadaja braki w zakresie przestrzennosci dzwieku, takze wielbiciele glebokiego poglosu i dlugich wybrzmien instrumentow raczej nie maja tu czego szukac,ale w tym przedziale cenowym ciezko o cos lepszego, ja szukam nastepcy w cenie do 2500 i jakos znalezc nie moge a sluchalem juz w bezposrednim starciu omeg 503,phoebe i ostatnio esa vivace(pod wzgledem przestrzeni 702 nie umywa sie, niestety reszta kiepska),a i dwa modele rls, kazda z tych kolumn byla lepsza ,ale wkazdej tez bylo cos nie tak, na nic jak narazie sie nie zdecydowalem szukam dalej..a moze ktos ma cos do sprzedania z nowych do 2500zl ,co wymiecie moje kody to ja bardzo chetnie kupie... pozdrawiam...

jakie zmiany do brzmienia twojego cd-ka wprowadzila wymiana op-ampow,i czy polecasz te ktorych uzyles? a moze kombinowales cos z kondensatorami w stopniu zasilania?jesli tak to jakie sie sprawdzily? mam wysluzone dvd 540 yamaszki i juz od dluzszego czasu przymierzam sie do lekkiej przerobki,ale ciagle nie ma czasu.....pzdr?

Z kondensatorami jeszcze nie próbowałem.Ale napewno bede za jakis czas wymieniał,tylko te Elny Cerafine i Silmicki trudno odstac.A co do opampów to polecam ci te Burr-Browny OPA 2604 według mnie graja najbardziej neutralnie no i tak ciepło a zarazem przestrzennie i detalicznie.Soprany sie naprawde bardzo poprawiaja po wymianie.Ale nie wiem jak bedzie u Ciebie i czy to wogóle da sie wykonac bo ja mam CD a Ty mówisz o dvd wiec tam sekcja analogowa moze byc duzo skromniejsza i mniej podatna na tuning,no ale ja sie mało znam na tym wiec moze byc róznie.

P.S jeszcze pytałes o zmiany w stosunku do JRC.Wiec powiem ci ze poprawie uległo wszystko,całe pasmo.Juz pisałem to nie jeden raz na forum ze byłem mile zaskoczony ze takie małe cos moze tyle wprowadzac do brzmienia.Wiec od sopranów do basu jest lepiej.Przy JRC soprany były mało wyrazne i detalicznie przestrzen duzo mniejsza jak i srednie tony były takie mniej naturalne.Po wymianie przestrzen stałą sie DUZO wieksza detale i soprany,jednym słowem polecam,super sprawa.Ja za niedługo wymieniam clocka;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.