Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Co do wagi to podaję to co mam zważone,nie dane katalogowe.

Katalogowo np.18W8535 ma 1.75 kg szt. -zważyłem pare w kartonie oryg.zapako. ze styropianem,waży 2.5 kg !

kopułki 9500 -9700 tyle samo po 0.7 kg. szt.--9900 -0.8 kg. szt.

kopułka D 2010/8513 - 0.45 kg. szt.

Vifa M18 WH 08-08 - 1.1 kg. szt.

vifa D 27 TG 45-06 - 0.50 kg. szt

Jak coś jeszcze znajdę to podam.

Witam

Chciałbym dopisać się do zamówienia o ile to możliwe. Jestem chętny na :

SS 18W/8535-00 - 2 szt., waga 1.8 kg netto sztuka

D2905/9700-00 - 2 szt., waga 0.7 kg netto sztuka

Mieszkam w Krakowie, firma gdzie pracuje ma umowę ze Stolicą i przesyłki są dla nas trochę tańsze, gdyby co słóżę uprzejmie.

->mleczny8 - musisz byc 100% pewny swojego zamowienia, bo jutro je potwierdzamy i nie ma tu miejsca na zmiany. Znasz koszty? Sprawdzales:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Napisz do mnie na priva i potwierdz do jutra 8:00 rano jezeli chcesz partycypowac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Salmo = >

a nie wpadłeś na pomysł , że twoja waga przekłamuje

wczoraj zważyłem swoje Vify P13WH i średnio ważą 1,12kg

a przecież M18WH ma trochę większy magnes i dużo większy ( czytaj cięższy ) kosz

tak więc trudno mi uwierzyć , że może ona ważyć tyle samo co P13WH

dane wagowe podałem wg specyfikacji producentów , bądź firm zajmujących się dystrybucją głośników

myslę , że dane są prawidłowez tolerancją +/-10 %

pozdrowienia

dodo

Spacejacek => nie chciałbym Cię broń Boże urazić , ale już trzy osoby zaproponowały ci wymianę tej kopółki

a znasz przysłowie o koniu i siodle

W przesłanym przeze mnie pliku masz również projekt zwrotnicy Gravesena z SS8535 i SS9500

z pomiarami więc warto może spróbować , oczywiście ostateczna decyzja nalleży do Ciebie

-> dodo - dziekuje za uwagi, nie urazisz mnie dajac mi rady, jestem poczatkujacym konstruktorem i wszelkie rady odbieram za dobra monete.

Ciekawe, ne znam przysłowia o koniu i siodle..., jak to idzie?

Wszyscy mi radza wymiane tej kopulki wiec tym bardziej intryguje mnie to co napisal Troels w swoim dokumencie:

"The speakers fitted with the coated 8513 tweeters now hold some of the same qualities associated with the 8535+9500 setup.

The dust-cap coated 8535 + coated 8513 have a slightly more analytical presentation and enhanced depth presentation compared to the 8535+9500 setup.

The midrange is improved even compared to the 8535+9500 setup. I cannot account for this improvement, but it’s significant."

Sprobuje narazie z 8513 a potem umowie sie na odsluch z kims kto ma klona na 9500. To bedzie ciekawe doswiadczenie.

Czy ktos moze rozwazal kopulke HIQUPHON OWI zamiast 8531. Ponoc ma podobne cechy do 8513 ale jest o klase wyzej jesli chodzi o jakość dzwięku. Jak to sie ma do 9500?

jarekt => niestety nie z SS8535 widziałem gdzieś linię transmisyjną SS8353/ss9300

SS9700 to trudny głośnik z tego co czytałem wymagający ogromnej wiedzy i doświadczenia

podobno został zrobiony na specjalne życzenie Z. Linkwitz'a - patrz projekt ORION

Spacejacek idzie to mniej więcej tak , że jak jeden Ci mówi , żeś Koniem to się nie przejmuj , ale jak już kilku to idź na targ i kup sobie siodło ( jest też wersja wymienna z osłem )

T.Gravesena wydaje mi się , że trzeba czasami przyjmować z dystansem mimo jego bardzo dużej wiedzy i opublikowanych na forum informacji.

myslę , że więcej na ten temat mógłby powiedzieć misiomor

OWI , rzeczywiście bardziej nadaje sie do łączenia z 18 cm wooferami ( mniejsze zniekształcenia nieliniowe poniżej 3 kHz) , ale jeszcze lepsza jest Vifa XT 19

Zresztą łączenie 19mm kopółki z 18 cm wooferem zawsze wymagać będzie zwotnic o wyższych rzędach i jest zawsze pewnym kompromisem

ja osobiście dużo czytam i szukam , często zadaję pytania , ale najwięcej o tych głośnikach mogą powiedzieć , ci konstruktorzy , którzy spedzili z nimi dużo czasu na testach i próbach

osobiście uważam proac 2,5 za przereklamowane.

PANOWIE - proponuję przyspieszyć działania - EUR idzie w górę w tej chwili w ING 4,1993 zł

a jeszcze parę dni temu 4,05 zł

pozdro

Powiedzcie jak wygląda sprawa płatności gotówką w euro w oddziale Banku Śląskego?

Czy są jakieś opłaty dodatkowe i czy można załatwić to od ręki, bo nie będe miał dużo czasu po pracy.

Brakuje tych glosnikow:

Morel MDT-29 expected next week

Morel MDT-40 expected next week

Seas 27TBFC/G expected next week

Seas L18RNX/P expected next week

M18WH08/08 only 14 pieces (reszta w polowie kwietnia)

XT19TD00-04 no stock, but XT19SD for same price

Potrzebuje waszych decyzji, moze ktos chce wymienic na inne modele te M18WH08

Z tego co wiem to kaszio tez czeka na Morelki wiec bedzie mozna je wyslac razem, jednak czekam na decyzje reszty.

spytaj się czy miałby te XT19TD za tydzień , mogą wysłać do kaszio , albo w połowie kwietnia , z resztą M18WH

spytaj się też czy jego zdaniem są jakieś soniczne różnice w brzmieniu XT19 wersja ekranowana i nieekranowana

i w końcu czy w wesji ekranowanej da sie wymienić ( odkręcić fron głośnika )

moja decyzja zależy od odpowiedzi na te pytania

dodo

Dodo - a co ci przeszkadza ekranowanie?

spacejack - jezeli te Morele MDT40 beda za tydzien, to ja wole poczekac. Zreszta przeciez nie oszukujmy sie - akcja zbierania kasy spokojnie zajmie ten tydzien...

mgrzemow =>

1. wersje ekranowane różnią się czesto parametrami od nieekranowanych i ma to wpływ na brzmienie przykład Vifa XT 25 czy SS9700

2. muszę wymienic front w tych XT19 a nie wiem jak zrobili to ekranowanie , do czego doczepili puszkę ekranującą

Ja moge poczekać. Biorąc pod uwage wysiłek Kaszio przy zamawianiu głośników w porzedniej edycji.

Niech głośniczki przyjdą wszystkie razem.

Głośników nie zmieniam nadal chce te same jakie widnieją w zamówieniu.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

To i ja cos dopisze.

Morelki mam miec juz chyba jutro. One do mnie jada z Niemiec i intertechniki.

a Rolph pewnie czeka na nastepne dostawy z Israela.(morele)

Mysle ze spokojnie tydzien sie Wam zejdzie z zebraniem kasy na konto Speacejaka wiec Rolph zdazy zebrac wszystkie potrzrebne glosniki.

Jak tylko dostane w tym tygodniu morelki to postaram sie wyslac do crossovera i gnakeda najpozniej w poniedzialek.

->dodo

Rolph napisal wymijajaco, czyli tak:

About the XT25SG:

It's completely the same loudspeaker but it has a shielding cup

mounted on the magnet, the appearence and specs are identical,

and we can sell it for the same price.

Twoja decyzja...

Co do brakujacych M18WH08 ktore beda w polowie kwietnia to trzeba bedzie organizowac osobna akcje i zaplacic EUR 35,- za przesylke. Obecne zamowienie jest tak duze ze idzie na palecie. Cena jest stala i te 6 glosnikow nie wplywa na koszt obecnej przesylki.

Jesli chodzi o glosniki ktore maja byc w przyszlym tygodniu - czekam na odpowiedz jak pewny jest ten termin.

decyzja jest taka chciałbym , dostać głośnik XT19TD , nawet jeżeli razem z innymi miałbym czekać do połowy kwietnia , jeżeli jednak tego głośnika rolph nie zdobędzie do tego czasu mogę zaakceptować wersję XT19SD z prawem do zwrotu towaru w ciągu 14 dni od otrzymania

pozdrowienia

Qrcze :(

Co do tych moreli to chyba to zaden problem bo pewnie nie ida sie

zebrac kasy w kilka dni, gorzej w vifami. Chcialbym zeby glosniki

doszly do mnie razem. Sek w tym ze juz zaplanowalem

sobie ta vife M18WH z morelem jako maly monitorek closed. Co do ew zamiany

na vife XT to nie wiem czy da sie ja zaaplikowac do 11 litrow

zamknietej obudowy. Qrcze. Czy vifa xt bedzie pasowac do malego

monitorka? No i jeszcze widze ze dodatkowa akcja z vifami :(((

Prosze o rade w sprawie XT.

Co do terminow dostaw Rolph napisal tak:

Telephoning with Germany told me that the 27TBFC will be delivered,

the L18RNX first half of April, the MDT29 and MDT40 probably next week.

Jestem za tym zeby zamowienie kontynuowac. Glosniki ktorych brakuje proponuje przyznac wg kolejnosci zgloszenia do zamowienia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.