Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Kaszio uważam, że został poczyniony błąd negocjacyjny. Najpierw trzeba było wysłać zapytanie z ogólną wartością zamówienia bez precyzowania typów głośników. Po przedstawieniu przez Rolpha cen dopiero wówczas przesłać konkretne zamówienie. A tak widzi co zamawiamy i podnosi ceny na dane typy głośników. W ramach ciekawostki jak chciałem zamówić przez rodzinę z Belgii od niego głośniki to nic nie chiał opuścić z ceny i podał ceny wyższe niż Akkustyk. Więc dla Nas proponuje jednak upusty ale niech nie pogrywa nieładnie.

Panowie

Chyba słabo czytacie posty

Podczas ostatniej edycji zamówienia Rolph wyraźnie podkreślił , iż ceny wzrosły z powodu fuzji DST z Tymphaty ( właściel Jamo ) , i jak tłumaczył jego pozyca negocjacyjna znacznie zmalała.

Potwierdzają to również inni dystrybutorzy ( Mediasound z USA ) którzy podwyższyli ceny na niektóre głośniki ( np. Vifa XT 19 )

Spójrzcie na to z innej strony - kupujecie głośniki prawie dwa razy taniej.

Zresztą działa tu wyraźnie prawo popytu i podaży - jak popatrzeć na zamówienia to zawsze przewijają się te same głośniki typu M18WH , D27TG , 18W535 , no to się nie ma dziwić , że Rolph wykombinował

skoro zamawiają ciągle to samo , to znaczy , że ceny można podnieść trochę i nic się nie stanie.

W ostatniej edycji były jeszcze mniejsze upusty i nie było 5% discount za przedpłatę.

Nadal uważam , że oferta jest bardzo atrakcyjna

Jaro4444 - podczas ostatniej edycji Rolph już informował , że w wyniku fuzji (w.w.) nie może zagwarantować jednolitego cennika na wszystkie typy głośników i prosi o indywidualne specyfikacje

Dodo czytam uważnie i uważam nadal, że wszystko jest OK odnośnie cen.

Podkreślam, że dla mojej kuzynki z Belgii Rolph chciał sprzedać Vify w cenach porównywalnych z Akkustykiem. Więc nie marudzę, tylko niech polityka cenowa będzie jaśniejsza i bardziej przejrzysta.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Dodo bardzo fajnie ze ten temat wyprostowales. Ja nie mialem o tym pojecia ani nigdzie o tym nie przeczytalem (fuzja 2 koncernow). Ok jak dla mnie ten temat jest zamkniety. Czyli wiadomo dlaczego tak sie dzieje.

Wiec bez zbednych dywagacji bierzemy sie za zamawianie. A cenowo faktycznie wychodzi polowa ceny niz w Polsce.

Czyli osoby ktorem podalem nr konta i koszt moga przelewac kase do mnie (jesli uwazaja ze sie z tym kosztem zgadzaja) . Dzis postaram sie policzyc dla paru nastepnych osob.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Jaro jesli jestes zdecydowany na 100 % to poczekaj troche z przelewem .

Zobacze jak sie bedzie sytuacja rozwijac i jak ktos zrezygnuje to ci napisze ze dokladam te twoje glosniki. Poczekaj troche jak od innych bede dostawal przelewy i cos sie zmienii to dam znac.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Otrzymalem odpowiedz od Rolpha. Jest identyczna z tym co mowil dodo.

Po ilosci glosnikow widze ze bedzie to znowu paleta za 250 euro . Oczywiscie to okaze sie po zebraniu kasy bo moze sie ktos wycofa.

I jeszcze ceny ktore chcieliscie

scan d2905/9300 - 73,87

scan d2905/9500 - 82,32

perrles XLS 12 118,94

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Witam.

Wiekszosci osob wyslalem juz info odnosnie kwoty przelewu . Zostalo mi moze z 5 osob.

Jesli chodzi o cene sls12 perrlesa to sie juz nie dowiemy bo Rolph juz ma wakacje.

Wydaje mi sie ze lepiej dla Was bedzie przelewac kase w pln. Chyba ze macie bezproblemowa mozliwosc przelania w euro.

Mam juz kase od 7 osob. Spokojnie czekam dalej.

Nic sie za bardzo nie dzieje w tym watku wiec nie wiem czy wszyscy nadal sa zainteresowani.

Nich sie ktos odezwie ze wplacil tak zeby bylo tez to widac na forum.

kaszio, jestem zainteresowany zakupem peerlessow ale razem z sls'em

jesli skladasz zamowienie przed powrotem Rolpha (ew. bez tego glosnika) to musze zrezygnowac - nie oplaca mi sie brac samych wysokotonowych z takimi kosztami przesylki........

moze w nastepnym zamowieniu rolph bedzie mial tego sls'a......

ale jest dasz rade go spytac o tego sls'a i bedzie na stanie to oczywiscie sie nadal pisze

pozdrawiam

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Dzisiaj podlicze i wysle do salmo , dodo, dik (daj znac czy cos sie zmienilo w twoim zamowieniu), Piotr 01 no i to chyba beda wszyscy.

W sprawie tego perrlesa SLS 12" nie wiem co Ci doradzic. Na stronach intertechniki kosztuje on cos kolo 88 euro wiec jakby przyjac ceny Rolpha to nie moze on kosztowac wiecej niz 50 euro. Mozemy sie tak umowic ze wplacisz mi za perlesy dt100 wg cennika plus 50 euro za sls 12 a jak cena sie zmieni to ja ci zwroce kase nadplacona a jesli bedzie drozej to zaloze za

Ciebie kase a ty mi oddasz przy odbiorze- OK?? Daj znac czy taki uklad Cie interesuje.

Jesli kogos pominalem to dajcie znac. 2 osoby juz odpadly z zamowienia ale sa osoby 3 ktore domowily po 2 glosniki basowe do swoich zamowien wiec bilans glosnikow sie nie zmienil.

To narazie tyle. Dawajcie znac jak ktos juz przelal kase na maila.

do kaszio =>

słuchaj , nie chciałbym się broń Boże wymądrzać czy coś takiego , ale proponowałbym takie rozwiązanie , znane z negocjacji jako skok do przodu.

Jeżeli masz chętnych na głośniki , których kwotować nie otrzymałeś od Rolpha to proponuję takie rozwiązanie

Wysyłasz do niego Pismo - zamówienie z prośbą o potwierdzenie , gdzie wpisujesz ceny głośników ( tych , których kwotowań nie podał ) takie jak z poprzednich edycji

np moj SLS8 - 33 eur

SLS 12 - 45 eur jak pamiętam

Istnieje , szansa , że Roplh ci potwierdzi z rozmachu te ceny , uznając , że wszystko jest uzgodnione , jeśli nie to poda nowe kwotowania.

Osoby , które są w takiej sytuacji będą czekać na potwierdzenie zamówienia od Rolpha zobowiązując się jednocześnie , że zaraz po otrzymaniu info , wpłacają kwotę na towje konto ( zaraz znaczy w ciągu 1 dnia )

Jeżeli zaś Rolpha kwotowania nie będą nam odpowiadać , prześlemy skorygowaną kwotę.

Oczywiście jest to tylko sugestia

P.S.

Pamiętajcie, że okres VI-VIII jest nagorszy w sprzedaży głośników , i firmy nimi handlujące są bardziej skłonne do ustępstw

pozdro

>kaszio

jestem "on line" , zastanawiam sie nad tymi kopółkami: SS, SEAS, Morel?. Pozostałe głośniki bez zmian, może Peerless DT100 z ferrofluidem - 812978, ostatecznie potwierdzę, jak sie zdecyduje co do tych lepszech tweeterów. Pisałem do Rolpha w sprawie cen tweeterów SS i potwierdził się wzrost ich cen, zresztą napisałeś o tym. Ustal datę końcową wpłat, pewnie przed 20.06.05r - urlop Rolpha.

Rozpatruję trzy głośnikI SS D2905/9700, Seas No Ferro 650 i Morel MDT 32S. Wydaje mi się, że Seas będzie najłatwiejszy w aplikacji. W poprzedniej edycji kupował go "camel" ale nie ma maila w "o sobie". Może ktoś forumowiczów ma tego Seasa i jak ocenia?

Gość kaszio

(Konto usunięte)

dodo dzis po poludniu wysle ci koszt do przelania.

Po podsumowaniu wychodzi mi 82 glosniki. Troche tego bedzie.

Salmo daj mi innego maila na ktory mage ci wyslac koszt.

Dik czekam na twoja decyzje do 16.06. I na wszystkich aby dokonali przelewu. Zeby bylo wiadomo czy ktos nie odpadnie i trzeba bedzie kogos dokoptowac do zamowienia.

Mam juz kase od 9 osob.

Jesli ktos chcialby cos jeszcze domowic to prosze sie na spokojnie zastanowic. Jestesmy w tej komfortowej sytuacji ze nie ma duzej presji czasowej bo i tak sklepik Rolpha jest zamkniety i do 21 nic nie kupimy.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

WAZNE!!!!

Pomylilem nr konta euro

Blad wystepuje w przedostatnim cztero cyfrowym czlonie numeru konta.

.............przedostatni czlon zamiast jak podalem..78 powinno byc 79.

Przepraszam wszystkich za te pomylke.

Dzis postaram sie jeszcze wyslac do wszystkich ktorym wyslalem korekte nr konta.

kaszio

Wchodze w te Etony 19SD.Rolp troche podwyższył cene,40 zamiast 32,50 .Ale i tak taniej jak w polsce.Podałes mi na e-maila koszt 93Eur i taka sume wpłacam na poprawione konto.Dobrze że niepospieszyłem sie bo nachodził bym sie nadarmo.Pomyłka normalna żecz.Postaram sie wpłacic w wtorek bo musze kupić najpierw euro a chce ponegocjować z kantorami zeby zbić cene.

PiotrekGd

Jeżeli kupujesz euro w kantorze i wpłacasz gotówkę w oddziale banku, to tam prawdopodobnie przyjmują tylko banknoty. A więc licz się z zaokrągleniem w górę do 5 euro, bo najmniejszy banknot to 5 euro.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.