Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

M18WH08-08 to najlepszy 18cm Vify, bezkonkurencyjny w swojej klasie cenowej, nawet Kisiel to mi kiedyś potwierdził przez telefon. Nie moge go zamienić. Jak trzeba będzie czekać na niego, to trudno, ale zamiana nie wchodzi w grę.

>Spacejack

M18WH08-08 zależy mi właśnie na tym głośniku

>Jestem za tym zeby zamowienie kontynuowac. Glosniki ktorych brakuje proponuje przyznac wg kolejnosci zgloszenia >do zamowienia.

Sądzę że tak będzie najuczciwiej, Mógłbyś określić kto w pierwszej kolejności deklarował chęć zamówienia - chce wpłacić kase.

Witam.

Sorki, że nie na temat, ale może ktos się orientuje w jakim banku można puścić przelew w euro bez bandyckich prowizji? Mam tu konkretnie na myśli PKO BP. Jak laska w okienku mi palnęła ile mnie ta przyjemność zakosztuje to mi się kolana zgięły w drugą stronę. 100 zetów za wciśnięcie ENTER to chyba lekkie przegięcie...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość kaszio

(Konto usunięte)

Powiem Wam jak ja to zorganizowalem.

Ci ktorym bylo wygodniej placic w pln to przelewali mi na prywatne konto z tym ze podczas przelicznia zalozylem ze euro moze pojsc do gory i ustalilem przeliczenie 1 euro to 4,25. Ci co mogli bez problemu przelac kase w euro to placili w euro.

Byly tez takie numery ze nagle widzialem wplate jako jak bym sobie sam zaplacil czyli wplata wlasna.

Troche sie na poczatki zdziwilem bo bylem w Wawie a przelew zrobilem sobie w katowicach. To pewnie byla podpowiedz jakies Pani ze slaskiego ze moze gosc wplacic pieniadze jako wlasciciel konta czyli ja i wdedy nie ma ZADNYCH prowizji od takiej wplaty tylko potem musialem sie na maila zmowic kto tak zrobil.

Jedna wazna rzecz. Musi byc pelne zaufanie do osoby ktora zbiera kase poniewaz jak ktos tak zrobil to praktycznie nie zadnym mozliwosci odzyskania kasy od osoby ktorej przelewal (prawnie).

Mysle ze tak jak w moim przypadku nikt sie zlego nie stalo tak bedzie i teraz.

Widze ze nastepne zamowienie to tez bedzie prawie cwierc tony. Wydaje mi sie ze Wasze wyliczenia odnosnie kg sa troche za skromne.

Ja probowalem ruszyc te palete z glosnikami i powiem szczerze tam naprawde bylo cos kolo cwierc tony. No ale moze u Was bedzie troche mniej.

Chociaz z drugiej strony mozna by bylo poczekac do przyszlego tygodnia na innych przetworniki tylko jaka pewnosc ze dotra ??. Ale niech zadecyduje wiekszosc. Ja jestem za jak najszybszym zamawianiem.

JA jestem za jak najszybszym zamówieniem .

SpaceJAck jak w końcu trrzymamy się planu wpłat w euro ?? czy jeszzce zrobisz jakieś konto w pln.??

Jakie ustalenia ?? mam iśc jutro do banku czy bez róznicy jak zrobie to w poniedziałek??

Panowie cena EURO poszła w góre i ma iśc dalej !!!!

dodo: ..."jarekt => niestety nie z SS8535 widziałem gdzieś linię transmisyjną SS8353/ss9300

SS9700 to trudny głośnik z tego co czytałem wymagający ogromnej wiedzy i doświadczenia

podobno został zrobiony na specjalne życzenie Z. Linkwitz'a - patrz projekt ORION..."

Dodo, nie powiem żebym poczuł się lepiej po przeczytaniu tego co napisałeś. :D

McGyver, ratunku!! - pomożesz zrobić zwrotke na SS9700 ?? ;)

Proponuję wszystkim z "listy spacejack'a" udać się jutro do zaprzyjaźnionego kantoru i wymienić odpowiednią ilość PLN na Euro. Ja to zrobiłem dzisiaj i nie muszę martwić się o to czy podrożeje czy nie.

W ING banku nie będziemy płacić żadnej prowizji od wpłaty na konto spacejacka i to bez względu na to czy przyniesiemy swoje Euro czy wymienimy w ING. U mnie akurat kurs Euro w ING jest niekorzystny w porównaniu z kantorem. Ale to i tak w sumie są małe różnice.

Jeżeli wszyscy będą mieli Euro w kieszeni, to można spokojnie czekać aż Rolph skompletuje wszystkie głośniki.

->EZO - nie moge jeszcze podac kwot wplat bo nie wiem ile. Spokojnie jedna noc juz nas nie zbawi.

Jezeli ktos chce sie zabezpeiczyc przed skaczacym Euro to niech kupi teraz z gorka 5-10 Euro i bedzie ok.

Ja nie wyda wszystkiego to sprzeda z zyskiem :)

Co do zamowienia to wykresle 6 M18WH08 ktore zostaly zgloszone najpozniej. Czyje to zamowienia podam za 2 godziny jak bede mial chwile czasu sie tym zajac. Pozostaje pytanie czy te osoby beda chcialy zamowic pozostale glosniki czy sie wycofac z obecego zlecenia. W zwiazku z tym ze tego nie wiem nie moge podac finalnych kwot (bo nie wiem ilu nas zostanie).

Mam nadzieje ze ten etap pojdzie juz sprawnie. Jestem za tym zeby poczekac na Morele, te pare dni juz nikogo nie zbawi a przed swietami i tak glosniki nie dojada. Niestety. Tez jestem troche zawiedziony, ale nic, ponoc przyjemnosc opozniona to przyjemnosc spotegowana. :)

Moj znajomy twierdzi ze przy kupowaniu czegokolwiek wazny jest sam proces kupowania, wybierania i czekania, potem jak juz mamy swoja zabawke to zaczynamy szukac czegos innego. Troche prawdy w tym jest.

Dobra, wracajac do zamowienia to te brakujace M18WH08 i ich dostawa to sobne zamowienie i dodatkowe koszty trasportu. proponuje potraktowac ta sprawe jako sobna, zeby bylo nam latwiej zamknac to obecne zlecenie.

Spodziewajcie sie aktualizacji za okolo 1.5-2 godziny.

Sprawa brakujacych glosnikow sie wyjasnila, ostatnia osoba ktora sie na nie zdecyowala byl Jankas.

W zwiazku z tym te glosniki wykreslam ze zlecenia. Jankas, prosze poinformuj mnie co z reszta glosnikow. Czy

podtrzymjesz zamowienie czy zmieniasz je na inne.

Napisalem tez do Ciebie na priva.

->dodo - nie podejmuje sie negocjacji sprawy zwrotu z Rolphem. To dodatkowo komplikuje sprawe zamowienia i moze dodatkowo opoznic cala sprawe. To jest bardzo indywidualne zagadnienie. Jesli chcesz zaltwiaj to sam bezposrednio z Rolphem. Czekam na Twoja decyzje czy trzymac ten glosnik w ramach zamownienia.

Z tego co rozumiem to Rolph nie spodziewa sie miec tej drugiej wersji glosnika. Jego zdaniem to ten sam glosnik o tych samych parametrach tyle ze z ekranem na magnesie. I tyle. Miom zdaniem niewiele zdzialasz.

Czekam na Twoja decyzje.

Jak dostane potwierdzenia od:

Jankas

dodo

eyck

zrobie ostateczne podsumowanie i zbieramy kase. Dobrze by bylo miec wszystkie wplaty to Poniedzialku wieczorem tak aby we wtorek zrobic przelew do Rolph'a.

Spacejack

Nie ma możliwości wpłaty Tobie w złotówkach? Jakąś "prowizję" mogę Ci dorzucić za fatygę. Powiedzmy, że puszczę przelew po kursie 4,25 plus np. 1% ekstra dla Ciebie za zawracanie głowy. Nie wiem jak tam w Polsce, ale u mnie w tej śmierdzącej norze euro dzisiaj stało po 4,18 lecz nie w tym problem. W moim tzw. mieście nie ma banku w którym mogę zrobic przelew w euro. Albo z drugiej strony i tak wyjdą złotówki albo musze odpalić bankowi działkę w wysokości prawie 100 zetów co jest złodziejstwem w biały dzień.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jutro podam na stronie moje konta: zlotowkowe i walutowe, zeby bylo latwo i jasno.

Jezeli ktos bedzie chcial wpacac w zlotowkach, prosze potwierdzic ze mna kurs EURO przed wplata.

Spacejack

jak jest taka możliwość to też byłbym chętny przelać Ci kaskę na konto ZŁOTÓWKOWE, sorry ale naprawde w najbliższych dniach naprawde nie bede miał czasu gonić bo bankach , kantorach i wystawać w kolejkach .

może być?

Spacejack

Dzięki. Jak będą policzone ostateczne wpłaty to skontaktuję sie z Toba na priv co i jak. Jeszcze raz wielkie dzięki.

Sadze, ze o dalsza zwyszke EUR w tych dniach nie musicie sie obawiac. Wzrost raczej dopiero w srednim terminie. Z analizy wykresow wnioskuje, ze

w najblizszych dniach raczej korekta w dol. Dzisiaj na rynku walutowym EUR osiagnelo miej wiecej maksymalny poziom, jaki wyliczylem wczesniej, tj. 4,1420 i przy tym maxie sprzedalem :-) Wieczorem skorygowalo sie juz do ok. 4,07. Mysle, ze jutro (przy piatku) jeszce podejdzie powyzej 4,07, ale od poniedzialku przewiduje korekte w dol. Radze kupowac po niedzieli.

Dzisiaj - tak po znajomosci "forumowej" - sprzedal bym Wam po 4,14 :-)

Dobra zrobilem aktualizacje zamowien i wplat. Dane dotyczace kont sa na tronie.

W sekcji SZCZEGOLY ZAMOWIENIA bede aktualizowal wpisy po otrzymaniu wplat.

Narazie dostalem wplaty od 2 osob. Od WarrioR'a i Jankas'a (czekam na doplate)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.