Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawienie głośników atmos 5.1.2

gary1985

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie odnośnie ustawienia głośników pod atmosa. Głośniki zmontowałem jak radzili w innych tematach czyli na wysokośći kolan oraz w Lini z przednimi. Jak widać na zdjęciu siedzę zaraz przy ścianie. Tylne sourrandy mam maksymalnie skierowane na widza. I teraz gdy siedzę oparty podczas filmu efekt górnych głośników jest gorszy od położenia gdzie nie jestem oparty a siedzę praktycznie na końcu kanapy. Różnica w położeniu widza około 30cm a efekt dużo lepszy, jak mam głośniki atmosowe centralnie nad głową. I teraz pytanie czy jak siedzę przy ścianie efektu nie zagluszaja tylne sourandy a gdy lekko odejdę od ściany wtedy jestem dalej o nich i jest o niebo lepiej? . Nie chciał bym teraz obniżać tylnych głośników bo jestem świeżo po remoncie(są tak wysoko bo poprzedni właściciel tak umieścił kable w scianie) . Myślicie że lekkie skierowanie sufitowych pod widza jak siedzi oparty coś pomoże? czy niestety i tak będą dalej zagluszac tylne? Amplituner mam denon 1400h.Glosniki skalibrowane. Atmosowe ustawione jakoś górne środkowe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.