Skocz do zawartości
IGNORED

Discman z mp3 do... 250zł

_ginter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar kupić niedrogiego discmana z mp3 w cenie do ok. 250 zł. Wiem, że za te pieniądze nie kupię żadnego sprzętu z górnej półki, ale z drugiej strony nie mam jakichś specjalnych oczekiwań względem niego. Chodzi mi jedynie o to, żeby:

1) był standardowo wyposażony w akumulatorki +ładowarke

2) nie rozładowywał się po 3 godzinach

3) miał jakiegoś, nawet minimalnego antishocka

4) żeby dało się go słuchać:)

5) nie zepsuł się po kilku miesiącach

Proszę o podanie mi jakichś konkretnych modeli, ja zastanawiam się nad discmanami mniej znanych marek: typu Manta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ... ale widziałem różne, przeważnie nienajlepsze opinie na jej temat, choć według mnie np. ten VCD-002 GOLEM sprawia wrażenie całkiem przyzwoitego, tylko nie wiem po co te zbędne bajery (odtwarzanie VCD). Może mógłbym kupić coś lepszej firmy w podobnej cenie?

Podkreślam, że bardzo ważne jest dla mnie żeby posiadał akumulatory, bo nie wyrobiłbym na zwykłe baterie:).

Bardzo proszę o wszelkie propozycje..

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/14467-discman-z-mp3-do-250z%C5%82/

Rozważ, czy musi ładowarka + akku być koniecznie w komplecie?

Zakładając, że 2xAA wystarcza do zasilania takiego discmana (tak ma mój Orion, potrzebowałem najtańszy byle działał, do samochodu, kosztował ok 100 zł.) - wystarczy komplet 4 akumulatorków + najtańsza ładowarka za 15-20 zł (tania jest jakościowo wystarczająca, a niska cena jest kosztem długiego czasu ładowania rzędu kilkunastu godzin, co nie przeszkadza gdy ma się 2 komplety akumulatorków do dyspozycji).

Na aukcjach netowych są dostępne świetne w stosunku do ceny akku firmy GP 1300 mAh za mniej niż 4 złote od sztuki.

Ewentualnie powyżej 2000 mAh za około 8-12 zł.

Najtańsze szybkie (czas ładowania rzędu max 5 godzin) ładowarki procesorowe są po 32 zł.

W sumie wybór jest, i po dość niskich cenach, więc ja bym się nie upierał przy ładowarce i akku w komplecie z discmanem.

A czy to wszystko nie musi być jednej firmy? bo wolałbym uniknąć sytuacji, żeby mi coś potem nie pasowało?

Przepraszam jesli zadaje oczywiste pytania, ale jak dotychczas jedyna rzecz, do ktorej posiadalem ładowarke i akumulatory to telefony komorkowe, do ktorych jak wiadomo pasuje sprzet firmy tej samej co telefon..

A jakie discmany polecasz?

W tej cenie trudno coś znaleźść, nowego i dobrego - chyba lepiej wejść na allegro i zakupić coś używanego. odradzam kupowanie nieznanych marek w marketach, zazwyczaj są to kiepskie odtwarzacze. Ja mam Pansonic SL-SX420 (MP3) - na płyty i teraz chętnie bym go zamienił na coś z pamięcią wewnętrzną ze względu na wymiary no i wage (na początku myślałem ze nie jest to takie ważne - teraz wiem że się myliłem) do tego zakupiłem ssłuchawki SENNHEISER HD202 (z ktoh jestem w 100% zadowolony) - mam wrażenie że znajdziesz podobny odtwarzacz do mojego juz w tej cenie - nowy kosztował mnie z pilotem ładowarką, ale bez akumulatorów 430 zl - a mam go ponad rok więc cena nie powinna być większa jak 250-300 zl - anty skim dla audio 45 s dla mp3 100 s przy jakości mp3 128 kbps - i jest to idealnie wymierzony czas aby plyta się nie przycinała z tego co czytałem przed zakupem o mniejszych warotościach jak 45-100 s nie ma co brać pod uwage. W praktyce bywało też tak że ładowałem na płyte mp3 o jakości 256 kbps - i nie było OK

Ja mam Panasonica SL-SX430 i nie jest tak zle. Kupilem na allegro od człowieka, ktory przywozi je ze stanow (teraz chyba cena wynosi kolo 240zł). Fakt,ze odrazu trzeba koniecznie zmienic skuchawki,bo w komplecie jest badziew okrutny (wymieniełem na Sennheisery PX100). W komplecie nie ma tez niestety ladowarki i akumulatorow (europejskie zdaje sie maja). Aha na allegro sprzedaje niejaki RX4 i ma on duzo roznych discmanow, ktore maja gdzieniedzie ryski a napisane jest ze sprzet nieuzywany. Nie polecalbym tych odtwarzaczy gdzy prawdopodobnie jest to sprzet zwrocony do sklepu, naprawiony i skierowany ponownie do sprzedazy chociazby na allegro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.