Skocz do zawartości
IGNORED

Sluchawki douszne do mp3 playera

barney

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wyczytalem w archiwum ze najlepsze sa sennheiser mx550 ale na allegro znalazlem tez mx450 z tym samym praktycznie zdjeciem.

Czy to sa te same sluchawki tylko bez potencjometru?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I jeszcze takie kossy

Ukryta Zawartość

Warto? Jak to sie nosi, nie wypadaja z uszu?

Ktore wybrac biorac pod uwage ze to bedzie muzyka z iPoda w tramwaju i autobusie sluchana, ktore najlepiej izoluja od otoczenia.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/14480-sluchawki-douszne-do-mp3-playera/

"Ktore wybrac biorac pod uwage ze to bedzie muzyka z iPoda w tramwaju i autobusie sluchana, ktore najlepiej izoluja od otoczenia."

- jezeli chcesz zęby dobrze izolowały dobrze przylegały do ucha to zapomnij o słuchawkach dousznych (takie jest moje zdanie) jestem posiadaczem sennheiser HD202 (mp3 panasonic SL-SX420) konstrukcja słuchawek "zamknięta" mają świetne wygłuszenie, dobrze przylegają do ucha, świetne stereo, dość duży bass (czasami aż zabardzo jak dla mnie) po za tym nie można poruwnywać dousznych z zamkniętymi całkowicie inny dźwięk - pomyśl nad konstrukcją zamkniętą - użytkuje je od ponad roku (kupione w Media za 90 zl po promocji teraz kosztuje jakieś 100-120 zl) - a jakie są minusy (?) - problem gabarytowy, nie schowamy ich do kieszeni tak jak sluchawek do usznych; długi kabel (ale z tym da się wytrzymać); nie wygodne stają się po 5/7 godzinach słuchania (np. w pociagu miałem okazje mieć je na sobie tak długo i nie wygodne są akurat dla prawego ucha, dziwne to troche ale może mam jakieś niestandardowe ucho) - ale chętnie się zapoznam z słuchawkami ktore zapewniają 5/7 godzinny komfort dla uszu w tym przedziale cenowym (zresztą chyba nie jest dobrze słuchać tak długo muzyki - wkońcu uszy też się meczą) - (...) nie namawiam proponuje takie słuchaweczki, jesli uważasz ze do uszne są lepsze do życze miłego słuchania w tramwaju itp. - pozdrawiam

keyop

Myslalem ze to jakis nastepca mx 500 bo nigdzie ich nie ma, ani w sklepach ani na allegro.

Co do sluchawek zamknietych to mam takie w domu ale nie bardzo pasuje mi chodzenie w nich po miescie, wolalbym douszne.

Ja wiem ze jakosc dzwieku nigdy nie bedzie taka jak z zamknietych ale przeboleje to jakos a skoro juz kupuje douszne to chcialbym jednak jaknajlepsze.

=> barney

Jeśli chciałbyś naprawdę jak najlepsze, i chciałbyś jakości porównywalnej z zamkniętymi nausznymi, to może sprowadź sobie

z zagranicy słuchawki Audio-Technica ATH-CM7 (aluminiowe, za 129USD) albo ATH-CM7ti (tytanowe za 159USD). O ATH-CM7ti

recenzenci i użytkownicy pisali, że dorównują niejednemu dobremu nagłownemu modelowi studyjnemu i biją na głowę tańsze

modele Shure i Etymotic, ich najdroższym modelom dorównując za znacznie mniejsze pieniądze.

Ja się zastanawiam, czyby nie uszczuplić sobie stanu konta, bo recenzje są naprawdę kuszące.

=> barney

Nie wiem, czy Ci to pomoże, ale MX 500 są w Warszawie w Saturnie (Arkadia).

Obejrzałem i porównałem ze wszystkimi innymi modelami dousznymi Sennheisera tamże dostępnymi. Ewidentnie MX 500 to inna

konstrukcja niż 450 lub 550 (tamte modele wszystkie mają takie same parametry, a 500 ma inne).

keyop

Rozumiem ze 500 jest twoim zdaniem lepsza od 550/450?

Podjade do tego Saturna i zobacze je, dzieki. Mozna posluchac, bo w MM nie pozwalaja sluchac dousznych?

Te audio technicsy to raczej nie moj budzet na sluchawki douszne, chcialbym sie zmiescic w ok 100zl.

Znalazlem jeszcze cos takiego

Ukryta Zawartość

na allegro sa za 120 zl, pewnie nikt ich nie slyszal ale widac ze sa wieksze niz klasyczne douszne, czy to ma bezposredni wplyw na mozliwosci dzwiekowe? Zakladajac ze sony nie mialo takich ograniczen gabarytowych jak w dousznych czy mozna zalozyc ze dzwiek bedzie lepszy niz pchelek chocby mx500?

Ukryta Zawartość

=> barney

Co do 500, to *ja* nie wiem czy są lepsze niż 450/550. Zapamiętałem, że tak pisano na tym forum, dość konsekwentnie.

500 mają inne parametry (górna granica 22kHz zamiast 20kHz - to lepiej, 32Ohmy zamiast 16 - a to zapewne bez większego znaczenia).

Kupiłem 500, zostawiłem na 2 godziny z odtwarzaczem grającym z pełną głośnością, a dzisiaj będę słuchał. Wczoraj posłuchałem

chwilę, ale nie byłem zachwycony - wydaje mi się, że są bardzo ,,zamulone'' w całym paśmie i mało szczegółowe. Poza tym

nie podoba mi się kabel, który do obu słuchawek ma odcinek tej samej długości, więc nie da się ich wygodnie założyć z tyłu

na szyję, a puszczone luzem w dół - wypadają.

Dźwięk może się z czasem poprawi, ale wygoda nie :(

Nie wiem, czy nie powinienem był kupić taniego Panasonica za 39PLN, kiedyś miałem podobne i byłem zadowolony (mają szerszy

zakres tonów i lepiej ukształtowaną wkładkę douszną).

Co do tanich słuchawek Sony, to zbyt wiele razy się naciąłem, żeby ryzykować bez słuchania - nie mam zaufania do ich produktów.

Jeśli chodzi o konstrukcję, którą pokazałeś - clip-ons - to jej bardzo nie lubię, na mnie się takie słabo trzymają, przeszkadzają

mi z okularami, a w dodatku są mało przyciśnięte do ucha przez co dźwięk jest mało szczegółowy i brakuje zarówno basów, jak

wysokich.

KOSS ostatnio wypuścił nowe clip-ons (KSC75), które podobno dobrze się trzymają uszu i dobrze brzmią - może ktoś to

u nas w Polsce zaczął sprzedawać? Słuchawki KOSSa ma TOP Hi-Fi na Andersa 12 i Nowogrodzkiej 44, na Twoim miejscu

bym zapytał (ja chyba do nich zadzwonię - dla mnie Sennheiser jest niwypałem, niestety jak zwykle ich produkty - nie lubię,

nie odpowiadają mi, jedyne które sobie chwaliłem to składane nauszne PX200 - ale to ponad 200PLN).

Jedyny model sluchawek dousznych jakie znam, ktore dobrze tlumia dzwieki otoczenia, to The Plug KOSSa. Nosi sie je prawie jak zatyczki do uszu. Kupilem je we Francji za ok.30euro, jakosc dzwieku, jak na douszniaki, przyzwoita. Najwazniejsze, ze odgradzaja cie od halasow ulicy, uwazac trzeba jednak, zeby nie wladowac sie pod samochod:)))

Używałem MX 500 przez około roku i są nie do zdarcia, teraz dobija je siostra i jakoś nie chcą zacząć charczeć - a słucha cieżkiej muzy i b. głośno. Co do muzyki to mnie wydały sie neutralne. Teraz śmigam z PortaPro Kossa, jak ktoś lubi dużo basu to polecam - mnie powoli zaczyna to męczyć, mam zamiar kupić PX 200, no ale to NTG....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.