Skocz do zawartości
IGNORED

Z czego wynika roznica w dzwieku

loovcik

Rekomendowane odpowiedzi

AstraF byl troche szybszy. W przypadku mp3 - ze strat wskutek kompresjii. Niedoskonalosc urzadzen nie ma takiego wplywu jak w technice analogowej. To byl jeden z podstawowych powodow, dla ktorego wogole wprowadzono technike cyfrowa.

był kiedyś na ten temat ciekawy artykuł w nieciekawej gazecie Audio, polecam dedkykowane przegrywrki Yamahy z systemem audio quality recording, moim zdaniem jeśli jest strata, to niewielka

...ja troche zbocze z tematu - będzie on jednak dotyczył jakości oryginalnych CD (nie będzie to odpowiedź na pytanie loovcika - bo dop. już padła) - ośmile się jednak skrytkykować że nie każdy orginalny kompakt jest nie rowny kompaktowi - różnice dźwięku pomiędzy niektórymi płytami są bardzo duże - nie mam w tym zbyt dużegop doświadczenia, kasy zabardzo nie mam (wole inwestować go w nowy sprzęt niż kupno płyt) ale przekonałem się za sprawą kupna płyty "pioano" możdżera lub płyty z hifi linn records sampler - szczegolnie jakość w tej drugiej płycie mnie zaskoczyła - zatem już postanowiłem chociaż raz na kwartał jedna orginalna płyta - a jakie możecie polecić wydawnictwa typu linn records? (bo te są akurat bardzo drogie od 60-100 zł)

Wydaje mi sie, ze dobra jakosc prezentuja plyty z Verve np. Diana Krall, w Media Markt we Wroclawiu ostatnio wszystkie plyty Diany Krall byly po 30 zl. Dobrze nagrane sa tez plyty Anny Marii Jopek. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.