Skocz do zawartości
IGNORED

Wharfedale Diamond 9.5 i Yamaha 496??

sinypl

Rekomendowane odpowiedzi

CZe

Mam wzmaka yamahe 496 i palnuje zakup kolumn dzisiaj w sklepie bylem i kolo zaproponowal wharfedale 9.5 czy to dobry wybor?? Mam pokoj 14m i slucham glownie electro i jazzu!!

P.s zalezy mi bardziej na jakosci dzwiki niz na jego glosnosci, czy te wharfedale to dobry wybor czy jest cos lepszego w tej cenie?? P.s a co z Maestro II 130??

https://www.audiostereo.pl/topic/14526-wharfedale-diamond-95-i-yamaha-496/

>KCNPH: dobre, ;)))))

Nie polecalbym do Yamahy akurat Wharfdale'a - Yamaha ma misiowaty bas, W-dale tez sa dosc "kluskowate". Poza tym do 14m to raczej podstawkowce niz tak duze podlogowce. Moze Audio Academy Dion?

Tu się nie zgodzę ze Złotym: Głośniki Wharfedale do Yamahy pasują, nawet lepiej niż głośniki... Yamahy.

Zaś opinia o kluskowatości może i prawdziwa poniekąd dla serii Diamond 8, nijak się ma do serii 9.

Inna sprawa, że do 14 m^2, lepiej byłoby dać podstawkowce, np. Diamondy 9.2 lub ewentualnie 9.3.

Dziekuje za odp..

Tez myslalem nad postawkowcami ale z tymi to nikt ie potrafi mi pomoc, mam wrazenie ze kazdy mowi mi o podstawkowcach ale nie potrafi uzasadnic dlaczego i jakie powininem kupic. Slucham glownie jazzu, electro i czasem minimali, czy takie podstawkowce to dobry wybor?? P.s mam na wydanie do 2,000 zl.

Dzieki i pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.