Skocz do zawartości
IGNORED

Zoller Imagination w 34 m2 ?

piter

Rekomendowane odpowiedzi

Hm, podsumowując, wynika że na dwoje babka wróżyła, chyba jednak zaryzykuje, jesli malutkie Thiele daja sobie jakoś radę to jest szansa na sukces. Zwłaszcza ze pokój ma nieregularny kształt i z 6-7 metrów można by z tego powodu odjąć przy estymacji.

Czy któryś z kolegów ,posiadaczy nowszej wersji Imagination wie może jakim drutem są teraz nawijane cewki w sekcji basowej zwrotnicy?W moich starych jest to drut 1mm,a nowe podobno mają grubszy,co rzekomo daje więcej basu i jego lepszą jakość. Jak wynika z moich wczesniejszych wynurzeń ,temat jest dla mnie istotny,bo basu mam raczej niewiele

Erka, basu masz niewiele nie przez to, że masz cewke nawiniętą cieńszym drutem.

To są 5 calowe głośniczki - niecałe 14cm - powierzchnia membrany jednego to 86cm2 - niewiele to przepompuje powietrza. Chyba szukasz dziury nie tam gdzie jest.

>Mahler

Zoller twierdzi że nowe Imagination maja ok 2db więcej przy 50hz,to chyba nie jest mało.Zreszta słyszałem te głośniki w wielu konfiguracjach i kazda dawała zdecydowanie więcej basu niz u mnie.Pewnie że to nie są woofery do hip hopu ,ale to co słyszałem u innych ,całkiem mnie zadowoliło,różnica jest bardzo wyraźna.

chcialbym zajac stanowisko w sprawie kolumn zollera jako byly dystrybutor w polsce a przyczyny rezygnacji z owej 'wspolpracy' tylko z korzyscia dla polskiego melomana-wyjasnie. zoller okazal sie niesolidnym dostawca nieterminowym,np majac pelna wplate na 15 par imagination zrealizowal 7! na domiar zlego ostatnie produkty graly kazdy inaczej-co wyszlo w praniu po otrzymaniu dostawy.nota bene firmy juz nie ma -jest wyrejestrowana i ew kolumny to juz garazowe dlubanki.co gorzej focal juz nie sprzedaje przetwornikow indywidualnym klientom /mozna spytac w trimex/.wszedlem w posiadanie starego folderu focala i okazalo sie ze wszystkie projekty manfreda to zywcem zerzniete z focala jm-laba , w paru przypadkach wlacznie z nazewnictwem.jezeli albertini kupiles zoller imagination i twierdzisz ze oba slupki pochodza z roznego okresu to wyjasniam ze nie zagladalem do srodka bo i po co-nie mam duszy inzynierskiej.sam wyglad zwrotnicy tez by mi nic nie powiedzial itd.stad nie wcisnalem kolumn a sadze ze chyba sluchales przed zakupem?wyrazam zal z faktu ze po emocjonalnym zaangazowaniu sie w promocje zollera i wielu milych kontaktach z klientami cala para poszla w gwizdek z winy niemca!!!vide- proba podjecia przez manfreda wlasnej dystrybucji i wystawienie sie za moimi plecami na audio show w momencie kiedy bylem oficjalnym przedstawicielem choc o jego przyjezdzie wiedzialem wczesniej.moge jednak z cala odpowiedzialnoscia podkreslic ze nie bylo tanszych modeli na polske m in dlatego ze zoller glownie zyl ze sprzedazy u nas.w niemczech nikt o nim od dawna nie mowil i ostatnia proba ratunku zostala podjeta poprzez obecnosc na audio show frankfurt na poczatku lat 2000.a trzeba bylo byc solidnym i dbac o polski rynek! mam stysfakcje ze hgp ,audio analogue, helios, kr audio czy nowe firmy w mojej ofercie to solidni producenci.dodam tylko ze anonimowe forum to swietna okazja dla klakierow , moga pisac co slina na jezyk przyniesie -bo sa anonimowi,nie jest to aluzja do albertini! z powazaniem piotr szymanski jps audio poznan [email protected]

>jps

Nie bardzo rozumiem to ostatnie zdanie twojego wpisu,jeżeli dotyczy tego wątku to nie rozumiem podwójnie ,jeżeli nie dotyczy- to jest zbędne.

Zoller zaczynał od modyfikacji projektów JM Lab, toteż są kolumny które mają nawet tę samą nazwę u Zollera i JM Lab,ale zapewniam cię że na tym ich podobieństwa się kończą.Miałem kiedyś okazję porównać bezpośrednio oryginalne JM Lab PS 5.1,z wersją modyfikowaną przez Manfreda i różnica była bardzo poważna-na korzyść tych ostatnich oczywiście.

Co do waszej dystrybucji produktów Zoller Design,to będąc na wspomnianym przez ciebie Audio Show i mając okazję słuchania waszej prezentacji w Sheratonie i prezentacji Zollera w Sobieskim,nie mam wątpliwości iż fakt że ta współpraca już nie ma miejsca jest korzystny dla polskiego melomana.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.