Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana na coś lepszego

Dawidoff

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do wymiany moich glosnikow (czas na coś lepszego nowszego)  aktualnie od około 8lat jestem posiadaczem zestawu yamaha ns 555+444+333 I do tego subwoofer yamaha sw010. Byl to mój pierwszy zakup glosnikow i szczerze wybrałem je oczami. Nie mówię że nie jestem z nich zadowolony ale po czasie stwierdziłem że pora na coś lepszego.  Głośniki maja slozyc głównie do filmów I czasami do muzyki (rapi muzyka klubowa). Aktualnie stać mnie tylko na dwie kolumny ale celem jest 5.1.2 ewentualnie 7.1.4. Mieszkam w uk  więc ceny podam w GBP mój aktualny budżet to 500f ale jak znajdę coś naprawdę lepszego to poczekam i dołożę więcej kasy. 

Głośniki które znalazłem i by mnie interesowały to 

Tannoy Revolution XT6F cena 360GBP

Q Acoustics 3050 cena 300 GBP

I teraz pytanie czy warto wymienić głośniki na te tu wymienione czy znajdzie się ktoś kto miał doświadczenie z tymi modelami i jak wypadają one z moimi kolumnami Yamahy. 

Czy ewentualnie macie inne propozycje na co mógłbym je wymienić. 

A zapomniałem dodać że będą one grać z ampitunerem onkyo Tx RZ730 w pokoju 20m2

Z góry dziękuję za uwagi i odpowiedzi. 

https://www.audiostereo.pl/topic/148183-zmiana-na-co%C5%9B-lepszego/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.