Skocz do zawartości
IGNORED

Dla miłośników płyt anologowych

ECC

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno, dawno temu, w nie tak odległej galaktyce, bo naszej, powstał pewien program Andrzeja Kurka i Zdzisława D. Kamińskiego pt. Przemiany. Znaczna część programu poświęcona jest oględnie mówiąc sprawom gramofonowym. Jest też trochę o głośnikach i wzmianka o płytach CD. Można zobaczyć rzeczy których praktycznie rzecz biorąc nikt z nas nie widział na własne oczy – technologia produkcji płyt analogowych, wkładek gramofonowych zarówno MM jak i MC. Naprawdę warto! Dziś takich programów już nie ma...

Podaję link:

ed2k://|file|16.Sonda-Przemiany.VHSRIP.DivX.avi|366795296|44D511CAAFF2745846013F5C79EEB362|/

No i nie jakiego emula też trzeba mieć

Nie łapię się w tych ściągarkach i trochę obawiam wirusów dlatego prosiłbym o jakiś przepis jak obejrzeć ten film „Przemiany” nie narażając się na wirusy albo kontrole oprogramowania lub coś tam jeszcze

Wreszcie ktoś odkrył ( ? ) moje żródło inspiracji :-))

To właśnie śp. Panowie Kurek i Kaminski pokazali mi fascynujacy świat techniki i nauki w bardzo przystępny sposób - pamietacie jak okładali się młotkami siedząc na przeciw siebie w kaskach ochronnych ? Albo kultowe pytanie ( niestety nie pamiętam którego z nich w programie o silnikach diesla vers. benzyna: "...a co ( dlaczego ) Ty mam taki duży akumulator ????!!!!.."

To były czasy....eeeech.

Niech spoczywają w spokoju....

Smutno się zrobiło....

A program o gramofonach vers. cd był ( dla mnie ) rewelacyjny !!! Zwłąszcza, że wtedy nie wiedziałem za bardzo co to jest wkładka MC :-)

Oj tak! Potrafili zainteresować, nie tylko mówili o czymś , ale zawsze pokazywali to coś. Kamiński przebierał się, a to we wdzianka azbestowe, a to w kombinezon dla ratownictwa morskiego... Bardzo lubiłem ten program i prowadzących . Szkoda, że ich już nie ma.

• 2 tygodnie później...

Witam !

Wreszcie ściągnąłem ten odcinek" Przemiany " i co ? I nico !!

Obraz zatrzymuje się na widoku mgławicy po przelocie sondy (?!) a ścieżka dzwiękowa biegnie dalej...

Noż k...mać ! xhyba, że to jakiś egzotyczny kodek ??

A chciałem ściągnąć jeszcze inne odcinki - już wiem, że nie mam po co :-((.

Pozdr.

Witam !

U mnie też działa, choć dopiero w Gentoo z mplayer-em.

Ale Panowie, aż się łeska w oku zakreciła, jak zobaczyłem tego wypolerowanego ADAM-a na chodzie !!

Był tam też zdaje się 8010, choć nie jetem pewny i jeszcze jeden, bliżej niezidentyfikowany model. Natomiast u Ortofona w testach oczywiśćie DD Micro Seiki + SME. A te wkładki to jakieś budżetowe OBM-y.

Pozd. i dzięĸuje za linki !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.