Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór wzmacniacza do monitorów Celestion F18

bartek7010

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w wyborze wzmaka do monitorów Celestion F18. Obecnie słucham na ampli Yamaha RX-V467 (trochę mało basu, wysokich ogólnie nie czuć mocy) oraz na świeżo zakupionym wzmacniaczu HK 6250- jakby drugi biegun, jednak na dłużej męczący. Mam na oku Denona PMA 860, Denona PMA 880R oraz Marantza P-50. Na teraz źródło to CD Sony CDP-XE 270 (planuję zmianę).

Miałem te kolumny kiedyś i charakteryzowały się ładną, ale dość mocno wyeksponowaną średnicą. W połączeniu z bardzo małym przetwornikiem nisko-średnio tonowym oczywistym jest, że basu będzie mało. Robiłem też pomiary tych kolumn i charakterystyki pokazały to co było słychać, czyli mocną średnicę. Moim zdaniem coś ze stajni NADa powinno się z nimi zgrać, ale modele wyższe, typu C375. To drogi sprzęt, ale bardzo dynamiczny w brzmieniu i ładnie eksponujacy skraje pasma. Można spojrzeć na C356. Tańszy, troszkę słabszy i mniej dynamiczny, ale nadal bardzo przyzwoity.

Nie zrozumieliśmy się. Mało basu i wysokich jest z Yamahą, z HK wręcz przeciwnie basu dużo z tym że takiego dudniącego. Wczoraj kupiłem Denona PMA-880R. Dzisiaj go testuję. Bas jest lepszy, mniej dudniący, ogólnie ok. Bardzo się grzeje-słuchałem dłużej dość głośno tak na godzinie 11-12 pokrętło i nie można było dotknąć pokrywy nad radiatorem. Gdy przyciszyłem ostygł. Poza tym gdy podkręciłem na godz. 13 kolumny zaczęły jakby charczeć delikatnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.