Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o zakupach filmów na allegro

darek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam pytanie ponieważ chciałem zakupić wszystkie części "Władcy Pierścienia" rozszerzone wydania, ceny na allegro są dość atrakcyjne w porównaniu z cenami sklepowymi, ale mam obawy co do jakości oraz do tego czy to rzeczywiście oryginały pomimo licznych pozytywnych komentarzy sprzedającego. Proszę o pomoc w tej kwestii jak sprawdzić czy film to oryginał bo przecież w dzisiejszych czasach wszystko można podrobić.

Akurat oryginalny DVD się wiele od ruskiego pirata nie różni, a wydania przygotowane na Polskę to bywają i gorsze, więc myślę że sie nie ma co obawiać za bardzo :)

co do ruskich DVD to mam inną opinię,pozyczylem od znajomego 3-plytowe DVD metallici ,koncerty nie byly za nowe w sumie 3 z roku 92 96 chyba i troche nowszy,obraz do bani a dzwiek na kazdej 2.0,a z allegro nie wiem jak to sie ma z jakoscia,trzeba szukac takiego goscia co ma zarazem sklep,bo on chyba piratow nie posiada.

Ja tylko kupuje z Allegro bo ceny atrakcyjne i ciekawe pozycje. Ostanio zakupilem Wladce Pierscieni "Dwie Wieze" wydanie 5 plytowe z figurka Golluma cena bardzo atrakcyjna bo 110zl. Lista Schindlera wydanie 2 DVD 29zl a swoja droga to wystarcza 2 programy i samemu mozna w domu sobie wypalac filmy DVD :)

Nie trzeba miec dwuwarstwowej plyty ona jest za droga i to niemialo by sensu ,wystarczy program DVD2One on nam dzieli ładnie plytke na dwie warstwy i nagrywasz sobie na normalnych 4,7gb :) Dodam jeszcze ze do zgrania filmu na dysk potrzebny jest program DVDDecrypter.

Ja i mój kupel kupiliśmy już kilka filmów od gościa, który przegrywa filmy (sa też koncerty). Jakość obrazu i dźwieku jest u niego bardzo dobra a ceny bardzo atrakcyjne. Wystarczy ściagnąć katalog i zamówić u niego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co do zakupów filmów i innych nielegalnych płytek przez neta to byłbym ostrożny, osobiście kupiłem kiedyś płytki z tłumaczeniami lekcji callana, facet miał ładnie zrobiną stronkę z odnośnikami do szkół callana w Polsce i wszystko wyglądało legalnie, okazało się że facet sprzedawał piraty i został namierzony prze policję, sprawdzono mu rejestry i archiwa z nr. telefonów i adresami klientów,po roku od zakupu miałem telefon z policji w sprawie nielegalnie zakupionej płyty i musiałem sprawę wyjaśniać,naszczęście rozeszło się po kościach ale niesmak pozostał i przez neta z niepewnych źródeł raczej już nie kupię.

Barthezz nie musisz mi tłumaczyć jak to śie robi ale zrozum że TO JUŻ NIE JEST TO SAMO.kompresja kolego 8.5/4.7.jakość jakość jakość nie ta sama:).przynajmiej dla mnie nie do przyjęcia.

sieminia widac nie miales do czynienia z tym programem jaka kompresja ? Napisalem ze ten program dzieli plyte dwuwarstwowa na 2 warstwy zeby mozna bylo wypalic na dwoch plytach zwyklych a nie kompresuje.

Ja wiem czy to zonglowanie jest takie meczace. Np LOTR wersje rezyserskie tez sa na dwoch plytach i jakos to nie zniecheca ludzi. Ale coz, jak sie nie ma za duzo pieniedzy to pozastaje przegrywanie. Chociaz w MM jak sie dobrze poszuka to mozna znalezc bardzo duzo dobrych filmow nie drozszych niz 40zl. Ostatnie np. Skazani na shawshank za 15zl, czy kill bill vol 1 za 34. Sporo tego jest, trzeba tylko dobrze poszukac. Pozdrawiam

Zgadzam się z przedmówcą, jeśli się dobrze poszuka można trafić na całkiem ciekawe filmy w równie ciekawych cenach, nie trzeba zaraz kupować piratów. Pozatym, wyobraźcie sobie przegranie LOTR (wersjii rozszerzonej ) tak aby nie stracic jakości a węc dzieląc płyty, nagle z dwóch robią się cztery.... i to dopiero żonglerka :-P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.