Skocz do zawartości
IGNORED

jaki zestaw wzmaczniacz i głośniki

KrAkErS

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw wzmacniacz używany + kolumny duże podłogowe o jak największej mocy za ok 600zł

czy to jest możliwe ??

wiem że Hi End to to nie będzie ; ) ale żeby było na dopuszczalnym poziomie..

Pozdro..

Powtórka z rozrywki? Moc kolumn nie ma żadnego znaczenia, bo to jest tylko znak jak mocno możesz w nie przykopać. W tej cenie, wśród używanych wzmacniaczy nie ma niczego co bez jazgotu wyprodukuje na parę 8Ohmowych kolumn więcej niż 60W.

Tylko że to jest diabelnie dużo, jeśli kolumny mają np. 90dB efektywności.

A co kupić? Saunsui które znalazłeś na allegro. Ale za same kolumienki trzebaby z 700zł... Popatrz sobie też na (nowe) Gale 3020 za 690zł.

dzięki za odpowiedz , chodziłobymi bardziej żeby to były podłogowe duże kolumny,

a co do tego wzmacniacza Saunsui to teraz obawiać się będe o jego jakość czy jak podłącze do niego

mocniejsze głośniki to będą charczały ?

Podłogowe kolumny za 600zł nie nadają się do słuchania. Powodem jest to, że trudno znaleźć cokolwiek co nie będzie miało podbitego wysokiego basu (okolice 100Hz). Takie kolumny to najczęściej podstawkowce z dołożonym "dołem". Cierpi na tym i kontrola basu i stereo. Nie słuchałem ich ale opinie mają złe.

Jedne są co mają dobre opinie: Gale 3030, ale to nie dość że 900zł kosztuje to jeszcze ma dźwięk przebasowiony i dosyć niewyraźny. W dodatku mały....

Miałem ten sam dylemat: 1000zł i koniecznie podłogowe. Nie warto, naprawdę. Za tą cenę jest wiele świetnych używanych monitorów, które zagrają czysto i z głebokim basem...

Duże podłogowe kolumny z dużą mocą za 600zł?

Tonsil Altus 300...:))

A tak na poważnie to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

eee sorki mialo być:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Adse -->

Aż tak źle?

Sporo osób chwali sobie polarisy ale raczej 300 i 200.

PS: Słuchał ktoś 80ek? I jakiej wielkości jest w nich glośnik średnioniskotonowy?

Dzięki!

moze to sie nada

Ukryta Zawartość

zaden to hi-end pewnie nie jest (technisc firma jak dla mnie przereklamowana), ale napewno zagra zarowno przyjemnie jak i glosno.

NApewno lepszy wybor niz polarisy mialem kiedys 200 jak ktos lubi glosno nie nadaja sie, mala efektywnosc, altusy sa glosne ale graja jak takie domowe estradowy, glosno niezbyt przyjemnie

pozdro

Ukryta Zawartość

podlacze sie do tematu

800zl ze wzmacniaczem max

potrzebne bardzo glosne kolumny (malo wazne jak graja, wazne zeby bylo glosno), licze sie z tym ze nie ma za duzego wyboru ale moze jak wyzej ktos wymienil altus 300

czy wzmacniacz unitra trawiata 311d by sie nadawal do czegokolwiek jesli nie to moze polecilibyscie cos ciekawego niedrogiego

unitra trawiata do alatus 300 za bardzo sie nie nada, kup altusy 140 cena max 350 zl i jakiegos japonczyka wyzsze modele firm (kenwood, Nikko, Telefunken, Uniwersum), w tej cenie na pewno kupisz cos mocnego, nie polecam technicsow, przereklamowane sa

pozdro

czy cos z tego by sie nadawalo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W szczegolnosci polecam kenwooda ka-6100 nie dosc ze pieknie wyglada super gra mozna powiedzic juz ze to taki maly Hi-end przynajmniej w latach w ktorych byl produkowany.

pozdro

cold fire> Miałem przez chwilę polarisy 80 podłączone do radmora i nie robiły za dużo szału, o ile wysokie były do zaakceptowania to basu w nich zero, co do wielkości głośników to są bardzo małe co wynika ze zbyt wąskiej budowy

pierwszy post wiec prosze nie krzyczec ;-)

mam podobny problem...starego grajka (technics SC-CH540) zostawilem w spadku bratu i wymyslilem ze chcialbym jakis mily amplituner i kolumny. niestety z powodu ograniczonych funduszy (ok.800zl) szukam czegos uzywanego na allegro, ale ze nigdy jakos specjalnie nie interesowalem sie sprzetem hi-fi to mam straszny metlik w glowie...no i mam prosbe...czy ktorys z bardziej osluchanych forumowiczow moglby mi pomoc i "zlozyc" taki zestaw z tego co jest dostepne na allegro???

jak duze podlogowki i dyskotekowym dzwiekiem i naparzaqnka to ALTU300 jesli ma byc naprawde niski bas i zapas mocy to Paradigm z seri monitor i tyle dla niezbyt wymagajacych ... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.