Skocz do zawartości
IGNORED

Zniekształcony dźwięk w jednym kanale :(

SKitmen_CzD

Rekomendowane odpowiedzi

POMOCY, POMOCY, POMOCY!!! Witam. Nie wiem co mam robić. Wzmacniacz to DUAL INTEGRATED AMPLIFIER CV 6065 RC. Chodzi o to, że od jakiegoś czasu dźwięk w lewym kanale jest zniekształcony. Wysokie tony grają w miarę ok, ale bas... poprostu "burczy" (nawet przy małym natężeniu mocu). Głośniki, przewody, wtyczki, wszystko jest ok. Znajomy, który się na tym dobrze zna, próbował go naprawić, ale nic z tego. Tranzystory są w porządku, tylko na dwóch zewnętrznych (bo są 4) na bazie zmienia się napięcie zależnie od głośności odtwarzanej muzyki (w rytm muzyki). Naprawde, jeżeli ktos wie jak moge sobię z tym poradzić to bardzo proszę o pomoc. JAK UDA MI SIE GO NAPRAWIĆ TO TEMU KTO SIE DO TEGO PRZYCZYNI ODPALE JAKĄŚ "DYCHE". Z góry dzięki. Paweł

Ja naprawde go potrzebuje. Niech się ktoś tym zainteresuje, pliiis. Co ma do rzeczy model wzmaka? Zmiana napięcia na bazie tranzystora (końcówki) nie występuje w żadnym wzmaku, oprócz w moim :(, a nie powinna.

:((((((.... help...

Jeżli nie to co mówi mariusz05 to wróć może do rady BeerfaN'a.

Miałem przypadek, że na mierniku tranzystory OK, a pod obciążeniem qpa.

Zakładam, że głośnik wyeliminowałeś.

• 2 tygodnie później...

Juz mam problem z głowy. Siedział rezystor 3,3 ohma, taki bezpośrednio przy bazie tranzystora. Dzięki wszystkim za rady!. Temat uważam za zamknięty. (:D:D:D:D:D:D W KOŃCU DZIAŁA, 4 X 150W :D:D)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.