Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam informacji na temat...

Stinger1990

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym się dowiedzieć czegokolwiek na temat budowy kolumn w sprzęcie muzycznym JVC CA MX66.

Wiem że nie jest to nic znakomitego, ot typowa miniwieża wyprodukowana w 1992 roku, ale piszę ten wątek mając nadzieję że ktoś z forumowiczów zetknął się z tą wieżą. Konkretnie mam na myśli budowę wewnętrzną kolumn, tzn wytłumienie, typ głośników, pasmo przenoszenia, impedancja oraz czy jest tam zwrotnica czy zwykłe filtry górnoprzepustowe. Dodam że jest to sprzęt trójdrożny (woofer 13 cm, mało...) ale niewiem dokładnie co siedzi w środku, a niechciałbym raczej rozkręcać obudowy. Proszę o nie krytykowanie mnie o posiadanie takiego sprzętu, ale jestem przy niskim stanie finansowym i to mi wystarcza... ;) Może wykonam jakiś tuning, kto wie? :)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam, Stinger1990

https://www.audiostereo.pl/topic/15054-szukam-informacji-na-temat/

możesz dać fote? To zapewne stardardowa konstrukcja udająca 3drożną dwudrożna z kondensatorem wpiętym w tor wysokotonowy. Na 90% mają 4ohm. Żeby sprawdzić po postu użyj ohmomierza:)

Były wpisy nt tuningu jakiejś wieżyczki technicsa czy sony, poszukaj.

Tu Cię mogę zdziwić - mają 8 ohm, :P

Niewiem tylko czy jest tam jakaś standardowa zwrotnica czy zwykły kondensator, a niechciałbym rozkręcać,

wygląda to mniejwięcej tak...

Woofer 13cm

Średnio-wysokotonowy głośnik z papierową membraną - 5cm

Tweeter kopułkowy - 3cm

Fotkę zamieszczę tylko najpierw znajdę kabelek z cyfraka do kompa :)

Dzięki za odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.