Skocz do zawartości
IGNORED

komputer a KD!!

bartez

Rekomendowane odpowiedzi

witam!!

to jest moj pierwszy temat,a pisze po to by zasiegnac fachowej opini osob znajacych sie na sprzecie bardziej niz ja:)!!mionowicie moj problem jest taki> chce kupic sobie średniej klasy amplituner w przystepnej dla mnie cenie i po zorientowaniu sie na rynku znalazlem 2 odpowiadajace mojej kieszeni modele YAMAHA RXV-350 i

PIONEER VSX 514!jednak co do tego pierwszego mam małe zastrzezenia bo jak juz wczesniej tu gdzies wyczytałem na forum ten model yamahy nie powinien byc uznawany za amplituner do kina domowego!!

moj problem jest jednak jeszce inny w komputerze posiadam odtwarzacz DVD i amplituner chce podłaczyc własnie do komputera,tylko nie wiem czy amplituner bedzie wtedy w stanie przetworzyc dzwiek taki jak z normalnego odtwarzacz DVD!!wiem ze na rynku jest duzo zestawow do komputerow np firmy Creative,lecz nie chce kupowac tego typu sprzetu raz bo mam zbyt duzy pokoj,a po drugie ma juz 2 głosniki 100w i chce je jakos wykorzystac!!Amplituner ma byc rozwniez wykorzystywany do słuchani muzyki (czyesto głosno :) ) dlatego chciałbym sie dowiedziec cos wiecej o tym pionerze,jaka jest barwa dzwieku jak graja niskie i tony !!z gory dziekuje za udzieleni mi jakichkolwiek informacji

https://www.audiostereo.pl/topic/15101-komputer-a-kd/

wg mnie ani jeden,a ni drugi nie jest dobrym wyborem (aczkolwiek Yamahę chwalono w jednym z ostatnich testów bodajże Audio Hi-FI w tej klasie cenowej), na Twoim miejscu jeżeli masz ograniczone możliwości finansowe rozejrzałbym się raczej za jakims amplitunerem Kody, np. AV-505 - to będzie chyba znacznie lepszy wybór:

Budowa

Aluminiowy panel przedni

Moc

6x100W (8 ohm)

Wbudowane dekodery

Dolby Digital EX / DTS ES Matrix 6.1 / DTS Discrete 6.1 / Dolby ProLogic II

Tuner

Pamięć 30 stacji, RDS

Tryby DSP

4

Wejścia wideo

ZŁOCONE : 4 x RCA, S-VIDEO, 2 x COMPONENT

Wyjścia wideo

ZŁOCONE : RCA, S-VIDEO, COMPONENT

Wejścia audio analogowe

ZŁOCONE : wejście 6.1 , 6 x stereo RCA

Wyjścia audio analogowe

ZŁOCONE : stereo RCA-TAPE

Wejścia audio cyfrowe

ZŁOCONE : 1 x COAXIAL, 3x OPTICAL

Wyjścia audio cyfrowe

ZŁOCONE : 1 x OPTICAL

Wyjście na Subwoofer aktywny

TAK

Gniazdo słuchawkowe

TAK

PILOT

TAK

STANDBY

TAK

Pobór mocy

500W

Wymiary (Szer x Głęb x Wys) w cm:

43 x 35 x 14

Waga netto kg

15,8

Dostępne kolory

Srebrny

[obrazekLUKASZ-252139_1.jpg] [obrazekLUKASZ-252139_2.jpg] [obrazekLUKASZ-252139_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1118-100000129 1170263960_thumb.jpg

post-1118-100000130 1170263959_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/15101-komputer-a-kd/#findComment-252139

Osobiscie polecal bym Denon`a 1705( oczywiscie mowie o tanich ampli), pozniej proponowal bym zakupic karte muzyczna do kompa np. Creative LIVE 5.1. Chodzi o to aby karta muzyczna miala wyjscie SP-DIF(cyfrowe). Podpinasz kompa z ampli kablem. Do kompa kabel ma koncowke maly jack(MONO), a do ampli coaxial( 1 czincz), bez problemu kupisz taki kabel na allegro. Wtedy masz calkiem spoko dzwiek z kompa. Oczywiscie pisze jak najtaniej i najlepiej mozna to zorbic chyba ze ma ktos inny pomysl :) Chetnie wyslucham :)

Pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/15101-komputer-a-kd/#findComment-255690

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.