Skocz do zawartości
IGNORED

TAWO - czy to jest coś warte???

Prezesbass

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy jestem czy ktoś słyszał głośniki Tawo 602. To coś nowego na rynku, producent (polski) odsyła do swojej strony tawoaudio.pl gdzie umieszcza sporo pozywtywnych komentarzy na ich temat. Pewnie zaraz ktos napisze jaka to szmira ale czy znajdzie się KTOŚ NAPRAWDĘ OBIEKTYWNY?

https://www.audiostereo.pl/topic/15128-tawo-czy-to-jest-co%C5%9B-warte/
  • 5 miesięcy później...

Witam, przyznaję, że jestem laikiem w kwestii oceny jakości brzmienia i jakiś czas temu miałem podobny problem. Skuszony zapewnieniami producenta zapragnałem posłuchać jak brzmia te kolumny. Co prawda odsłuchiwałem Tawo 702, które od 602 róznia sie materiałem z jakiego wykonane sa przetworniki, w tych drugich sa z celulozy.

Powiem szczerze spodziewałem sie że mi głowe urwię i wbije w ziemię. A tu nic. Dynamika cienka, dzwięk tak płaski jakbym słuchał starego Kasprzaka, wieć chyba tyllko moc jest duza, ale nawet jeśli, to na co komu Ferarri na gównianych oponach?

Naprawdę nie wiem, jak mozna (mam na mysli producenta i jego zapewnienia o niepowtarzalności brzmienia) taka nieprawde wypisywać. Po za tym do tych kolumn nie ma maskownic!!!! Podobno ktos tam je jakoś dorabia! Nie do wiary, to co ta firma prezentuje nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem. Po za tym odnosze wrażenie, że oni sprzedaja tylko na Allegro, a zastanów się sam, kto kupuje kolumny bez odsłuchu??????

Powazny salon zaproponuje Ci sprzedaż na próbę i jest to całkowicie normalne zjawisko, bo odsłuchu nie mozna wykonywac w sklepie, na nie wiadomo jakim sprzecię przy niewiadomo jakich nastawach.

Moim zdaniem niepowazne i dlatego zrezygnowałem.

Obecnie zastanawiam sie, ale tylko z kwestii czysto finansowych na Koda EX 588 F albo Koda EX 688 F, ale odsłuchu w domu jeszce przyznam nie robiłem, wieć tez pewnosci na 100 procent nie mam, zwazywszy że lubie dużą moc a mam wrażenie że one nie do końca nadaja sie do mocnego grania Hard" n Heavy.

Może ktos ma doswiadczenia z Koda EX 588 F albo Koda EX 688 F?

A Tawo nie polecam. Ale to tylko moje zdanie.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.