Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny P.Albeckiego V3, może lepiej...

karpusx

Rekomendowane odpowiedzi

Stwierdziłem, po ostatnich doświadczeniach ze wzmacniaczami, że lepiej będzie złożyć coś samemu (kolumny).

Myślałem o PROAC 2.5, ale patrząc po wątkach tego formu, stwierdziłem, że nie jestem do końca przekonany czy to jest to. Zależy mi tylko na dobrym brzmieniu. Niestety nie mam jak porównać, zwłaszcza klonów. Może ktoś pomorze?

Pokój 20m. Wzmacniacz: Końcówka mocy 45W + lampowy preamp.

Preferencje: Deteliczność, ale nie objawiająca się poprzez nadmiar wysokich tonów, lecz poprzes ilość słyszalnych szczegółów, nasycenie barwami, zwłaszcza średnicy, bas szybki, no i przestrzeń; nie lubię podbarwień, buczenia basu itp, słucham głośno.

Jaki kit wybrać?

na akkusie przyglądam się temu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub myślę o tych proacach.

Inwestycja do 5tys.

Może dać sobie spokój i kupić jakieś tam sparki... (wtedy już w systemie ratalnym :) )

Aha.

Obecnie mam Tannoy m4. Gra to jakoś nędznie, ale nie źle (czy audiofilizm to nie jeden wielki paradoks?).

Nie miałem okazji słuchać dużo lepszych kolumn. Dlatego działam troszkę po omacku.

Ostatnio słuchałem USHERów seri 6 (14tys w sklepie); muszę powiedzieć, że podobało mi się. Bas jakby nie mającego za wiele wspólnego z tymi pudłami, taki nie podkolorwany, zajeb...

Górna średnica/wysokie - to mnie zdziwiło. Usłyszałem dźwięki, które wydawały mi się jakimś efektem ubocznym (zepsute głośniki albo co); po przełączeniu na avance okazało się, że wszystko jest ok, tylko że ushery reprodukują niektóre dźwięki w sposób, jak dla mnie, realistyczny, namacalny.

To bym chcaił mieć.

Ukryta Zawartość

to wygląda dość ciekawie. nic tylko jechać posłuchać-być może warto.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.