Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz na start

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, erazm2 napisał:

Tomaszu

nie kupisz za trzy tys arcama  .. w ogole nie mysle o Twoim sprzecie, mowie wyłacznie w kwestii tego co  w watku i co sam poparłes ze prawda kupujac za trzy tys all in one mozna kupic prawie nic wzmacniacza

ani mi chodzi o audiofilzm ani sie zblizam myslą , myslą jestem wciaz w tym samym momencie kupno wzmacniacza all in one za trzy tysiace moze (nie musi)   sie skonczyc katastrofą

Ale czytałeś autora dokładnie ,bo to on pisał najpierw o wzmacniaczu za 3,5 -4 tys zł a później napisał że kupił Arcama A30.To jego tekst:

"Jedyny sposób na domowe studio: wzmacniacz z obsługą sieci i streamerem + dobre kolumny.Wybrałem Arcam SA 30 i heco Aleva GT 602.Rewelacja !"

Ja sam z siebie nie wspomniał bym w tym wątku o SA30 gdyby nie autor ,bo przekroczył on sporo zakładany budżet.Z tym że autor nic więcej już pózniej na ten temat nie napisał.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

a to pominąłem

nie mysle o arkamie ale ogolnie .. dlatego nie mozemy sie zrozumiec  bo Ty bronisz arcama a ja budzetu na wzmacniacz 😄

i mowimy niby o tym samy ale o calkiem innych sprawach

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

inna sprawa ze wydajc i 5 czy 7 tysiecy tez trzeba patrzec dokladnie co sie dostaje bo i za 7 tys mozna wtopic w kiepską sekcje wzmacniacza szczegolnie w tych czasach a nie są to ciekawe czasy (nie chce przytaczac ani krytykowac ale patrz primare i wojny ludzi ktorzy zaufali marce,  primare osto leci w ciula  ze swoim eco bajurzeniem jak to mało musi wystarczyc odpowiedzialnemu nowemu eco 'ludziowi')

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

17 godzin temu, erazm2 napisał:

mozliwe ze nie masz  pojecia jak bardzo niskich byc moze .. nie daj sie wkopac w tej cenie 'bron boze' w klase d

heh, mam Cyrus One w D i gra... bardzo dobrze 😁

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

mozliwe (choc mozna dochodzic jak dobrze i ktory cyrus za te same pieniadze moze lepiej i bez d) ...  nie powód do wypiewania d bo to ze jeden gra dobrze nie znaczy ze inny, kazde d jest inne to nie jest jednolita technologia

to jest własnie najgorsze co sie zdarza , ktos coś ma ( nie mowie o Tobie ale o ogóle) i zaczyna zachwalac nie to cos ale d ...rodzą sie totalne nieporozumienia

dla kazdego co innego moze oznaczac dobrze bo to ze cos gra dobrze to i zalezy z czym dobrze i jak dobrze

by d napedziło duze kolumny i to dobrze to potrzebuje o wiele wiekszego wkladu niz w cyrus one

Edytowane przez erazm2

raczej zrobiono z d czanego konia wszelkich zawodów  przez propagande eco kto co nie kupi ten ma dobrze

opisy i testy chocby smród opisywały sa tak zawile ze  nie wiadomo jak je czytac,, 'gra cudownie ale z modnymi kolumnami'  coz to za bredzenia by opisac  ze nie gra z wiekszymi niz 20x30

dobrze jak co,  gdzie jest jakis miernik i wyznacznik  tego dobrze?

pewnie juz producenci trzymajacy sie  a sa dawno za murzynami 😅

robi sie ludzi w bambo a oni sie jeszcze cieszą.. masakra

stary cyrus  ab grał lepiej a zeby nowy cyrus d grał jak stary to trzeba by tam 2x Ncore i 2  hypex i to moge wierzyc ze gra dobrze bo i to sa wysiłki by dorownac i przebic ab ale te wysilki nie kosztuja drobne ...koszują kilka cyrusów a nawet one sa poddawane krytyce i wciaz dopieszcane

Edytowane przez erazm2

AV: Jakie wymieniłbyś główne zalety wzmacniaczy w klasie D?

BP: Wzmacniacze w klasie D mają dużą sprawność, dzięki czemu są wyborem przyjaznym dla środowiska. Ta sprawność oznacza mniej marnowanego ciepła, a w związku z tym możesz użyć mniejszych radiatorów, czasem nawet zupełnie z nich zrezygnować. Dlatego też wzmacniacz może być sporo mniejszy niż porównywalny mocowo w klasie A.

... i ..... moze cos jeszcze ,  no nie koniec wymieniania zalet

i to jest glowny powod a nie jakas jakosc,  zyjemy w swiecie zdominowanym przez ekoterrorystów napedzanych przez cwaniaków inewstujacych z zmiane waluty na platnosci energetyką

nie ma zdnych zalet,  zaleta jest ta ze tak ma byc bo tak sobie kots ustalił ze konczymy z ab teraz bedziemy beretem przepychac jako cud natury d

w uj kosztuje w uj mało wydajne ale grunt by zielony ład miał sie swietnie a lud zamiast ich wysmiac i pogonic w piz...  jeszcze klaszcze i zadowolony ze dostali mniej placąc wiecej

jednak ci od pimare klienci to jakby nie patrzec swiadomi byli  (primare budowalo wizerunek dla swiadomych)_ przynajmniej wiedzilei ze czas olac marke skoro ona ich olala ....reszta dostaje popluczyny ale zadowolona bo w gazecie napisali ooo GRA sukces murowany 😅

Edytowane przez erazm2

Klasycznym wyborem jest klasa A, która wykorzystuje pojedynczy zasilacz stale pracujący z pełną wydajnością, nawet gdy nie ma sygnału. Klasa A świetnie oddaje subtelne detale na niskim poziomie, jednak nie jest w stanie wygenerować ekstremalnej mocy i dynamiki w razie potrzeby

w sklepie przy  arcamie nawet do takich bredzen sie posuwaja by wmowic klientom ze a to fuj i trzeba zmienic wyzej pobór na mniejszy bo mniej da wiecej

brednia brednią brednie pogania , jakis debil chyba w to uwierzy ze w a nie ma dynamiki i dynamika wysiada po zgłosnieniu

a ma te zalete ze nigdy  nic nie wysiada i mozna dzieki temu słuchac dowolnie

nie chodzi nawet o to by mi zlalezało na A klocach a za up 15tys ale jak daleko w swoich bredzeniach sa zdolni sie posunac to tego nie wie nikt

jedno wielkie zaklamane szambo  ktore chyba tylko koronkowy swirus przebija

Edytowane przez erazm2

• Pokaż nowe odpowiedzi