Skocz do zawartości
IGNORED

budzetowka - amplituner + glosniki

alef

Rekomendowane odpowiedzi

witam

nosze sie z zamiarem kupna jakiegos amplitunera, a ze studencka kieszen na za wiele nie pozwala, to koncentruje sie na second-hand. od kilku tygodni przegladam allegro i mam kilka typow:

NAD 701

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denon DRA - 275 RD

Ukryta Zawartość

Kenwood KR-A4020

Ukryta Zawartość

Onkyo TX-7430

Ukryta Zawartość

Onkyo TX-810

Ukryta Zawartość

zastanawialem sie tez na roznej masci Sony, Pioneer'ami i Technics'ami, ale po lekturze niektorych watkow chyba nie warto sobie nimi glowy zawracac.

Zdaje soebie sprawe z tego ze za taka kase "cudow nie zwojuje" ale nie chcialbym zeby tez mi cos "pierdzialo" za uszami.

Sprzet ma grac glownie z tunera, czasem komputer lub discman iRiver'a (niestety narazie na oddzielny CD nie moge sobie pozwolic). Muzyka jakiej slucham...hmmm...i tu bedzie ciezko...bo widelki mam baaaaardzo szerokie - od klasyki przez ostrego rocka, czasem nawet o jakies klimaty housowe lubie zachaczyc.

Jesli chodzi o kolumny to mam zamiar cos dobrac do amp...chcialbym jakies podlogowki ale czuje ze bede sie musial zadowloic monitorami na sciane, ale moj typ (oganiczenie pieniezne) to Tawo 202 lub 302...ale jesli ktos mialby jakis inny rozsadny pomysl to chetnie wezme pod uwage.

Pokoj w ktorym to bedzie umieszczone ma jakies 20m2.

Bede wdzieczny za kazda podpowiedz...bo "dobre rady zawsze w cenie"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/15425-budzetowka-amplituner-glosniki/

Poszukaj w wyszukiwarce czy nie ma jakiś info na temat ampli, o których piszesz. osobiście czytałem, ze Kanwood raczej nie byłby dobrym wyborem.

Generalnie bardziej skupiłbym się na stanie technicznym/wieku sprzętu a w dalszej kolejności na kolumnach, które dadzą Ci więcej frajdy ze słuchania muzy.

powod jest dosc prozaiczny...jak juz pisalem na razie nie dam rady kupic chociaz CD wiec dlatego radio...a poza tym lubie radyjka posluchac

ale upieral sie jakos strasznie nie bede...jesli ktos bylby w stanie wskazac mi jakis wzmacniacz wart uwagi (do 400zl) to tez nad tym pomysle

pozdrawiam

chyba watek umarl...albo nikt nie ma ochoty pomoc...szkoda :-(

mala poprawka...zaczalem rozwazac tannoye m2 (nawet w ogloszniach sa jakies po tunningu za 800)

...mowia ze nadzieja matka glupich...ale ja nadal sie ludze ze znajdzie sie ktos kto moglby mi cos doradzic w sprawie jakiegos niedrogiego wzmaczniacza/amplitunera

pozdrawiam

Cyfrowe radia chodzą bardzo tanio na allegro - jakieś 80zł i masz fajną zabawkę. Znacznie trudniej kupić dobrze grający amplituner z cyfrowym niż analogowym radiem.

Pytanie dodatkowe, podchwytliwe: jak często widujesz na allegro sprzęt z pilotem i czy w związku z tym nadal upierasz się przy cyfrowym radiu?

Drugie pytanie: czy wiesz, że tunery analogowe generalnie rzecz biorąc grają o kilka klas lepiej niż cyfrowe (uogólniam)?

hmmm...znaczy ze problem tkwi wlasnie w tym ze ciezko znalezc dobrze grajacy aplituner...i tu klania sie moja "wiedza" (a wlasciwie jej BRAK) w tym temacie...jakos tak "samo mi sie nasunelo" ze amplituner to w rzeczywistosci ten sam uklad co we wzmacniaczach tylko ze ma dodany tuner...no i wychodzi na to ze sie pomylilem

duzo nad tym mysle i analizuje i na razie postanowilem ze rozgladam sie za wzmacniaczem a do niego tannoy M2 lub M3...a w terminie pozniejszym tuner i CD

a tak na marginesie...czytalem kilka opini i ocen M2 i M3 i jakos nie moge sie zdecydowac...rozsadek mowi mi M# bo przeciez to te same glosniki co M@ tylko ze wieksza skrzynka, a co za tym idzie mysle ze "lepszy" (moze raczej pelniejszy) dzwiek...w sumie na dole schodza do 35Hz a M2 "tylko" do 48Hz...moze ktos podpowie co zrobic z tym fantem?

pozdrawiam

kupilem wlasnie Tannoy M2 :-) teraz tylko czekam na finalizacje transakcji

no i zbieram pieniazki na wzmacniacz...zobaczymy jak dlugo bede musial czekac ;-) a co za tym idzie...nadal licze na jakies rady czym napedzic moje kolumienki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.