Skocz do zawartości
IGNORED

tonsil SCHERZO 200 czy da sie polepszyc?

ameba

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowym forumowiczem, zapewne z mojego sprzetu i pytania czesc wypowiadajacych sie mnie wysmieje ale nie stać mnie na coś wysokiej klasy.

Mam technicsa SU-VX500 + Technics SL-PG590 + adapter Unitra ADAM i do tego kolumny 2xtonsil scherzo 200 i 2xaltusy 110

gra nawet nieźle jesli chodzi o muzyke jaka leci w radiu ale z jazzem nie jest juz dobrze, dzwiek jest hmm jakby pusty, jest duzo wysokich tonów (szczegolnie altusy) bas tez (jak dla mnie) nie jest zly, ale ze srodkowymi jest nieciekawie.

Czy mozna jakos temu zaradzic? tzn chodzi mi glownie o wymiane średniotonówek w SCHERZO, z altusami chyba juz nic nie da się zrobić, i tak będę je za jakiś czas wymieniał.

Miałem takie. Ich gówna wada to niekontrolowany bas. Trzeba by wstawić 2, 3 poprzeczki drewniane i je skręcić z zewniątrz, no i dodatkowo wytłumić. Basu ubedzie ale będzie lepszy. Druga sprawa to kiepskie wysokie, zapiaszczone, wymiana wysokotonowych, np na Tonsil GDWK11/100. W kwestii srednich to ich po prostu aktualnie nie słyszysz, są zagłuszone przez resztę. Można by tam dorobić komorę do sredniotonowego, ale to nie takie proste. 18cm średniotonowy, a tłumiony we własnym koszu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.