Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha 450 + Yamaha DVD

don vito

Rekomendowane odpowiedzi

To ja może w podpunktach:

1/ jak połączyć z TV i Ampli ( telewizor ma 2 eurozłącza i jakąś chorą klapkę z przodu z wyjsciami - Philips)

2/ jak wkodować piloty, żeby moja żona umiała to wszystko razem obsłuzyć i nie przeklinać mnie za ten zakup?

3/ Przede mną próba nagrania............tu już nic nie wiem.

4/ Chcę podłączyć komp - jak?

Jeśli jesteś z Poznania, to .......przy Twojej dobrej woli i odrobinie czasu - zapraszam ! Jestem za stary na te nowe wynalazki i potrzebuję wykładu jak i cennych uwag praktycznych.

Byłbym bardzo zobowiązany!

Pozdrowitek

Jestem z Warszawy

Ad1 to ostatnio troszeczke o tym pisałem mam nadzieję że dość logicznie więc warto przeczytać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ad2 Nie bardzo pamiętam ale w instrukcji jest chyba krok po kroku opisane jak to się robi

Ad"3/ Przede mną próba nagrania............tu już nic nie wiem" ale czego z czego (masz nagrywarkę)?

Ad4 potrzebny jest odpowiedni kabelek

Fonia podłączyć komp (do któregoś wejścia z tyłu amplitunera np CD jeśli jest wolne)

Wizja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (to połącz bezpośrednio z TV)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sorry link do kabelka od foni

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie znam tego modelu ale postaram sie pomoc:))

1. Na ampli z tylu powinien byc MONITOR OUT.

I z tego wyjscia podłączasz RCA (czinczem) albo do przejsccia euro albo bezposrednio pod chora klapke z przodu (notabene najprawdopodobniej to sa wejscia:)

2. Postepowac wg instrukcji ew udac sie do sklepu celem zaprogramowania

W instrukcji sa na koncy tabele z kodami do poszczegolnych urzadzen

3. Ale co chcesz nagrac, z czego , na co?

4. Jesli masz karte TV w kompie to mozesz go podlaczyc np do AUX IN przewodem z RCA

Razem to 3 kabelki, VIDEO IN, AUDIO L IN, AUDIO P IN.

Mam nadzieje ze to pomoze.

Wiecej cierpliwosc dla kobiet:))

Pozdrawiam,

Kochane z Was chłopaki, ale wy to macie chyba po 25 lat i latacie po tych sprawach jak się patrzy. Ja naprawdę jestem z minonej epoki ( przedindustrialnej), stary jak węgiel z karbonu i to jest mój ból. Dzięki za próby niesienia proletariackiej bezinteresownej pomocy - może coś tam wykombinuję! Jednakże nadal zapraszam gostka z Poznania - dowóz, kolacja ( może być przy świecach) ale bez noclegu i śniadania.

Może by i uruchomili, ale kontakt telefoniczny z nimi jest trudny, stosują pewne skróty myślowe na które moje zwoje mózgowe nie reagują. Ponadto doczytałem na forum, że programowanie pilotów Yamaha to se pane ne takie wiśta wio! Usłyszałem tylko w sklepie , że bebechy są Philipsa. Przekłada się to na fakt, że kodami Yamahy nie można, ale próbowalem Phil. i bez skutku.

Może powinienem im zaproponować wizytę domową? Możliwe , że potrafiliby zrobić wszysko z tym sprzętem. Nie wiem , zgaduję!

Po za tym dowiedziałem się w sklepie, że to normalka , że ludzie robią błedy przy instalacji połączeń. Uważam , że doskonale wiedza , że jest to super zabawa w chacie! zresztą widząc na forum moc problemów jakie ludziska mają z tym bałaganem pocieszam się, że nie taki ze mnie czubek jak myslałem.

Po raz pierwszy czuję, ze technika mnie przerosla, więc proszę o pomoc.

Ty się foni nie łam! Zapewniam dowoz i przywóz - czyli całą logistyke moją własną karocą!

Na miejscu poza pracą nad sprzętem możemy dzielić wiele uwag na temat dzisiejszych czasów przy kufelku piwa, no chyba , że preferujesz coś mocniejszego. Jestem do dyspozycji jak ta niemłoda juz k...., bo czas leci.

Nie streczę Cię, ale z lekka podmawiam ino. Codziennie jestem w chałupie po 17.00 , nie mówiąc już o łikendach, ale tu jestem ostrożny, boś pewnie jako wzorowy chrześcijanin pracą się w te dni nie kalasz.....A może nie!!!!

Tak mój sprzęt został zakupiony w sklepie, w którym dołączono gwarancję AK. W sklepie w którym jak się nie mylę bywa Pan- Panie TK przynajmniej 5 razy w tygodniu! Miałem nosa po Pańskim pytaniu, dlatego pozwoliłem sobie na pewnego rodzaju ceremonialnośc w mojej wypowiedzi.

Jeżeli służysz mi pomocą , to jestem jak najbardziej za! Okrutnie dziękuję i chcę się umówić w taki sposób , aby było to Panu nie kolidowało z niczym. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Jestem codziennie w domu po godz. 17.00, a weekendach nie wspominając. Co Pan na to Panie TK?

don vito

Jak otrzymasz pomoc z innego źródła to sprawy nie ma, jeśli jednak będziesz nadal w potrzebie to może w przyszłym tygodniu byśmy coś wymyślili.

Tu nie chodzi o to, że mi się nie chce, czy nie mam jak dojechać ale głównie o czas (a bardziej jego brak) się sprawa rozbija. Sam wiesz, że z za Kopernika na Batorego i tak ze 20 minut przy dobrym układzie świateł w jedną stronę zejdzie. Żona marudzi, że w pracy siedzę, a dzieciak czeka z rzędem samochodów co by ojcu, zaraz jak wróci, pojeździć nimi po głowie.

Bywam co jakiś czas przelotem przez Piątkowo bo do rodziny do Suchego L. zaglądam ale w tym tygodniu wizyty już nie będzie.

Gdybyś jednak chciał poczekać to pisz na priv'a, a coś wymyślimy.

Słuchając rozumu....

--->don vito

Tak mój sprzęt został zakupiony w sklepie, w którym dołączono gwarancję AK. W sklepie w którym jak

>się nie mylę bywa Pan- Panie TK przynajmniej 5 razy w tygodniu!

6 a czsem 7 razy w tygodniu

Miałem nosa po Pańskim pytaniu,

>dlatego pozwoliłem sobie na pewnego rodzaju ceremonialnośc w mojej wypowiedzi.

? nosa ? jeszcze się nie zdarzyło, abyśmy odmówili komuś pomocy ptrzy podłączeniu urządzeń

- trudno czasami dokonać podłączenia przez telefon

Jeżeli służysz mi pomocą , to jestem jak najbardziej za! Okrutnie dziękuję i chcę się umówić w taki

>sposób , aby było to Panu nie kolidowało z niczym. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Jestem

>codziennie w domu po godz. 17.00, a weekendach nie wspominając. Co Pan na to Panie TK?

-Jutro (piątek) o 17.00 ? jeżeli tak proszę o kontakt.

OK!!!!!!!!!!!!!

Jutro o 17-tej, mogę podjechać po Pana na Garbary, jezeli nie, mieszkam na Batorego 2/3

mój telefon: 8218 377 domowy, praca 424 7298 kom. 600 010332

Do zestawu mam EURO - Chinch 2 x 3 , nie wiem czy to dobrze?

czekam na kontakt

Pozdrowitek

• 3 tygodnie później...

Witam , chcę podłączyć komputer dp wzmacniacza yamacha 450 do wejścia cyfrowego. Mam kartę dźwiękową SBLive 5,1 . jednak słychać tylko 2 kanaly stereo . Czy jest jakaś opcja umożliwjająca ustawienia wzmacniacza czy pozostaje mi tylko "analogowy multi chanel input " proszę o pomoc

Witam dzis dostałem AMP 450 i mam to samo tzn narazie nie podłaczylem jeszcze wszystkich glosnikow - ale jak sie dowiesz cos wiecej prosilbym o kontakt [email protected] (tez podlanczam przez kompa )

Generalnie chodzi mi o to np w trybie DVD masz mozliwosc zmiany trybow (Direct Stereo,theatre itd ) a w MULTI CH INPUT tego nei ma ? a moze jest tylko nei wiem ?

CZy po podlaczeniu wszystkich glosnikow bedzie mozliwosc zmiany ? czy jak zakupie DVD stacjonarne czy wtedy bede mogl jakos to zmeiniac - czy osoby korzystajace z komputeraz + AMP skazani sa tylko na MULTI CH INPUT - czy da sie to jakos inaczej zrobic = prosze Pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.