Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników Roksanow. Od dwóch lat posiadam integre K3+kolumny Dynavoice challenger m-105.W celu upgradeu brzmienia zastanawiam się nad kupnem dedykowanej końcówki mocy K3 i połączeniem dwóch wzmacniaczy w systemie bi-amping.Pytanie czy ktoś z was próbował takiego zestawienia i co to dało? Niby mocy przy Roksanie nie brakuje ale może poprawi się szczegółowość i kontrola.Czy dobrze myślę?Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/156780-koncowka-mocy-roksan-k3/

Czytałem na tym forum Ze lepiej kupić fajny pre i zrobić z niego końcówkę podobno jest duzo lepiej. Np audi gd bdb 22.28 czy cos w tym stylu albo np electrocompaniet . Jak sobie zmienię głośniki i daca to bede nad tym myślał . Chociaz teraz mimo wszystko jest bardzo dobrze .

Też jest opcja kupienia  przedwzmacniacza i zrobienie z K3 końcówki. Ciężko na forum coś dobrego wyczytać na ten temat.Duzo ludzi pisze różne informacje. Końcówkę K3 mogę kupić w dobrej cenie.Cos czuje,że będzie trzeba eksperymentowac;).

Czytałem Twojego posta z 2019r o  problemach z basem przy Roksanie i kablach głośnikowych. Zapytam tak z ciekawości, zostałeś przy tym wzmacniaczu czy już sprzęt zmieniony? Ja mam K3 półtora roku i jedyne co mnie denerwuje to regulacja głośności.

Nadal mam tego Roksana . Pomogły kable i kest super. Chce zmienić głośniki bo tannoye na byc moze cos z polskich manufaktur . Regulacja jest tragiczna ale mysle nad zmiana daca lub dołożeniu przedwzmacniacza który bedzie miał regulacje głośności i bedzie po kłopocie.

Czy można kupić taki przedwzmacniacz który będzie obsługiwał gramofon i końcówkę mocy czyli integre Roksana?No i regulował głośność za to angielskie cacko;) Czym  się kierować w poszukiwaniu takiego pre.?

Jak wybierałem wzmacniacz to słuchałem między innymi Musicala M5si. Brzmiał ciut lepiej jak dla mnie od Roksana ale brakowało mu tego pazura. Suma sumarum wybrałem K3. Z K3 jestem zadowolony tylko ta regulacja głośności lipna. Przy streamingu reguluje aplikacją tylko przy gramofonie słabo to wypada. Dlatego chciałem przedwzmacniacz do gramofonu i do integry w jednym. Będę pytał na forum. 

Podepnę się pod temat. zasmakowałem ostatnio w dźwięku Roksana K3 i podpiętego do niego iBasso DX220 z modułem wzmacniacza AMP 9 (taki niby lampowy wynalazek) pracującym jako źródło i preamp. Świetnie to się zgrało w moim zestawie. I tak mi chodzi po głowie, żeby właśnie tego Roksana użyć jako końcówki mocy z jakimś fajnym lampowym pre... Macie jakieś pomysły? 

Edytowane przez bogusz
  • 3 lata później...
  • 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...

To ja powiem co u mnie działa. Długo miałem integre k3 i chodził mi po głowie caspian m2 od jakiegoś czasu. Kupiłem caspiana po dobrej cenie z postanowieniem, że jeden ze wzmacniaczy sprzedam. Jednak nie mogłem się zdecydować, bo caspian kultura i piękno, k3 pazur i charakter… Więc postanowiłem podpiąć pod pre caspiana k3 jako końcówkę… i kopara mi opadła jak to zagrało… Ale po jakimś czasie mnie olśniło, że przecież mogę połączyć to w bi-ampingu poziomym… Więc k3 zasila niskie i średnie, caspian wysokie… I chyba zakończyłem poszukiwania. Jak to gra! Słucham wszystkiego na nowo. Do tego kabelki chorda odyssey X i ukochane kolumny paradigm studio 60 v4. Piękna scena, dźwięczne detale, przepiękny kontrolowany bas, dynamika. Stosunkowo niewielkim kosztem można przejść łeb wyżej …

• 3 tygodnie później...

Jak teraz jest dedykowana końcówka i to poszło na bi-amp - końcówka dół i średnie, integra wysokie - jednym słowem bajka. Pomieszałem też trochę w interkonektach i kablach zasilających i już chyba przestałem gonić króliczka. Znowu od nowa słucham wszystkiego… przestrzeń, szczegóły, czysto i jednocześnie wszystko tworzy całość. Coś pięknego. Bas potężny i trzymany za mordę, urozmaicony. Przy głośniejszym słuchaniu żadnych zniekształceń. Jak dla mnie nic do szczęścia więcej nie trzeba 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.