Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Pioneera (pokój 20m2)

Darg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Właśnie zamierzam skompletować zestaw kina domowego. Po jakiejś już analizie zdecydowałem się na amplituner i kolumny Pionnera (wcześniej byłem zdecydowany na HK 230, ale niestety Bydgoskie Fabryki Mabli (sic!) robią, stoliki pod sprzęt, które nie pasują do sprzetu :( - za mało miejsca).

Pokój ma charakter pokoju dziennego, czyli nie jest dedykowany jako specjalny dla KD. Miejsca na duże kolumny niestety nie ma Wykorzystanie zestawu to głównie odtwarzanie kopii zapasowych filmów (divx) oraz muzyki (mp3). W związku z powyższym zastanawiałem się nad następującą konfiguracją:

- odtwarzacz - Manta Emperror 007 (już mam i jestem bardzo zadowolony)

- amplitinuner Pioneer VSX D514 lub VSX D814

- kolumny - Pioneer S-V32A-W

Bardzo zależy mi na opinii w dwóch sprawach:

- czy ma sens wydawać kasę na 814?

- czy jest to dobry zestaw (biorąc pod uwagę warunki wskazane powyżej)

za wszelkie uwagi bedę bardzo zobowiązany.

https://www.audiostereo.pl/topic/15689-zestaw-pioneera-pok%C3%B3j-20m2/

Podzielam opinie iż 814 jest o wiele lepszy niż 514. Jesli stać cię na ten pierwszy to w ogóle sie nie zastanawiaj. Same zalety. Po pierwsze 514 obsługuje tylko dźwięk 5.1 a 814 już 7.1

814 ma więcej wejść optycznych i koaxialnych. Ma też bardzo fajny system automatycznej kalibracji akustycznej MCACC.

Co do kolumien to uważam, iż Pioneer nie będzie najlepszym wyborem.

Polecałbym Jamo E370 lub Tonsile Altusy.

hmm jedno już wiem - zdecydowanie 814

teraz zestwa kolumn .. niestety problem polega na tym, że po pierwsze duże kolumny raczej się nie zmieszczą, a po drugie ... żona na nie się w tym pokoju nie zgodzi (jak ktoś ma żonę, to zrozumie) - dlatego zdecydowałem się na ten model Pioneera. Może jednak nie jest taki zły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.